r
Nosalty Logó

Omlós sajtos pogácsa -Kefíres pogácsa 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Knoblauh Diána
Omlós sajtos pogácsa -Kefíres pogácsa 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1268 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5075 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 371 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    79.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2902.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    1588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    836 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    803 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 1268 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.6 g

Zsír

  • Összesen
    319.5 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11609.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    2596 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    2147 mg
  • Nátrium
    6354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3345 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1634 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 5075 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 371 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszthez hozzáadjuk a szalalkálit és a sót, majd a margarinnal összemorzsoljuk.
  2. Az összemorzsolt liszthez hozzáadjuk a nagy lyukon reszelt sajtot, és összekeverjük.
  3. A tojás hozzáadása után a kefírt beleöntjük, és összedolgozzuk, de ha esetleg túl száraznak tűnik, néhány csepp tej segíthet rajta.
  4. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és tetszőleges formákra szaggatjuk, majd tojással kenjük a tetejét, és sajttal szórjuk be.
  5. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, attól függ, hogy ki aranybarnán, ki szőkén szereti.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 232
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 58902
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 07.

Ajánló

A tészta kb. a duplájára növekszik meg a sütés alatt, ezért figyeljünk a távolságokra a tepsiben!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Knoblauh Diána 12 recept

A nagynéném rendszeresen süt ilyen pogácsát, és elkértem tőle a receptet. Kipróbáltam a kefír helyett tejföllel is a tésztát, és mesés lett úgy is.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...