r
Nosalty Logó

Olívás-feta sajtos muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nemesbrigi
Olívás-feta sajtos muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 526 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2103 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2078.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    1312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 526 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8314.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1441 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    1369 mg
  • Nátrium
    5246 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    571 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    538 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1062 micro
Összesen 2103 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    905.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összeszitáljuk a lisztet, a sót, valamint a sütőport egy edénybe, majd ujjunkkal fúrunk egy lyukat a közepébe.
  2. Megolvasztjuk a vajat, majd kikeverjük a tojással.
  3. A sajtot 1 cm-es kockákra daraboljuk.
  4. A vajas masszát, a tejet, a sajtot, a felaprított olívabogyót, valamint a rozmaringot a liszthez adjuk, s összekeverjük.
  5. A tésztát a kivajazott formák 3/4-éig kanalazzuk, majd sütjük villanysütőben alsó-felső sütésen.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14238
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 24.

Ajánló

A rozmaring helyett oregánót is tehetünk bele, de akár mindkettőt fele-fele arányban. Melegen sajttal, vagy hidegen füstölt, főtt tarjával is kínálhatjuk. A tészták sütését nem ajánlom papír kapszliban, mert nem lehet róluk szépen lehúzni a papírt. A kivajazott formákból szabályosan kiemelhetők.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olívás-feta sajtos muffin
nemesbrigi 3 recept

Nálunk hatalmas sikere van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...