Néger charlotte
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 7% Zsír
A piskótához
-
46g tojás58 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
6 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
8 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
2g tej1 kcal
A tekercsekhez
-
42g tej23 kcal
-
14 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
5 kcal
A krémhez
-
100g tej56 kcal
-
43 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
4 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
Az összeállításhoz
-
29g meggybefőtt21 kcal
-
21g háztartási keksz87 kcal
Összesen
454
kcal
- 10% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 7% Zsír
A piskótához
-
550g tojás692 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g vaníliaaroma0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
91 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
20g tej11 kcal
A tekercsekhez
-
500g tej280 kcal
-
171 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
20g vaníliaaroma0 kcal
-
10g csokoládédara55 kcal
A krémhez
-
1200g tej672 kcal
-
135g csokoládés pudingpor514 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
15g vaníliaaroma0 kcal
-
46 kcal
-
10g rumaroma0 kcal
Az összeállításhoz
-
350g meggybefőtt252 kcal
-
250g háztartási keksz1048 kcal
Összesen
5428
kcal
- 10% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 7% Zsír
A piskótához
-
15.2g tojás19 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g vaníliaaroma0 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
4.1g finomliszt15 kcal
-
0.6g tej0 kcal
A tekercsekhez
-
13.8g tej8 kcal
-
1.2g vaníliás pudingpor5 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
0.6g vaníliaaroma0 kcal
-
0.3g csokoládédara2 kcal
A krémhez
-
33.2g tej19 kcal
-
3.7g csokoládés pudingpor14 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.3g rumaroma0 kcal
Az összeállításhoz
-
9.7g meggybefőtt7 kcal
-
6.9g háztartási keksz29 kcal
Összesen
151
kcal
- 10% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 831.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 269 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 233 mg
-
Nátrium 273 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 33.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
454
kcal
- 10% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 163.1 g
Zsír
-
Összesen 108.3 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1801 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9973.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 215 mg
-
Kálcium 3227 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 415 mg
-
Foszfor 2795 mg
-
Nátrium 3281 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 924.2 g
-
Cukor 394 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 403.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 775 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 1446 mg
-
Retinol - A vitamin: 774 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2487 micro
Összesen
5428
kcal
- 10% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
10 db tojás
-
12 ek cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 csipet só
-
20 ml vaníliaaroma
-
1 csomag sütőpor
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
10 evőkanál finomliszt
-
2 ek tej
A tekercsekhez
-
0.5 l tej
-
4 ek cukor
-
20 ml vaníliaaroma
A krémhez
-
1.2 l tej
-
3 tasak csokoládés pudingpor
-
9 ek cukor
-
15 ml vaníliaaroma
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
10 ml rumaroma
Az összeállításhoz
-
250 g háztartási keksz
Elkészítés
A piskótához
- Előkészítünk 1 nagyon nagy tálat és 2 közepeset (vagy 2 nagy tálat, én csak így fértem el).
- A nagy tál a 10 tojásfehérjéhez szükséges, amit a vaníliás cukrokkal kemény habbá verünk.
- Mivel két adag piskótamasszát készítünk, ezért a tojássárgákat elosztjuk, 5-5-öt a másik két tálba. Ezekhez hozzáadunk 6-6 ek cukrot, és őket is habossá mixeljük, majd ízesítjük vanília aromával, és beleszórunk 1-1 csipet sót is.
- Végül a 2-2 ek kakaóport, a fél-fél tasak sütőport és az 5-5 ek lisztet is hozzákanalazzuk, és egyenként homogénné keverjük a mixerrel. (Úgy találtam, hogy túl darabos a massza, ezért még 1-1 ek tejjel lazítottam őket.)
- Megfelezzük a tojáshabot, és spatulával belekeverjük a masszákba.
- Süőpapírral bélelt tepsiben az egyik tál felét szétoszlatjuk, és mehet a sütőbe, 5 percig nagy lángon, + 5-10 percig kis lángon sül.
- Ha kivettük az első sütetet, a papírral együtt feltekerjük, és vizes konyharuhába csavarjuk a papíros hengersütit.
- Még 3-szor megismételjük ezt, s lesz 4 tekercsünk. (Isteni kakaós az illatuk.)
- Most elkészítjük a töltelék krémet. Megfőzzük a vaníliapudingot (forralunk tejet, egy kis tejben összekeverjük csomómentesre a pudingport és 4 ek cukrot, meg az aromát, végül összeöntés, és tűzön kavargatjuk, míg besűrűsödik teljesen).
- Az első tekercset kigördítjük, levesszük róla a papírt, s megkenjük egy pár evőkanálnyi pudinggal, s beszórhatjuk rokokóval. Majd visszatekercseljük. Megtöltjük a többi tekercset is. (A puding nem fog mind elfogyni, ez nem baj, még felhasználjuk.)
- Egy nagyobb méretű tálat kibélelünk alufóliával.
- A tekercseket, 3 rudat kb. 0,5-1 cm vastagságúra felkarikázzuk (a szélüket levágjuk, ami nem tökéletes karikát ad, ez lesz a foltozó anyagunk).
- A tálat immár a tekercskarikákkal is kibéleljük, a köztük felmerülő, apróbb lyukakat a nyesedék sütikkel pótoljuk. (1 rúd tekercset tegyünk félre az aljához).
- 800 ml tejet tegyünk fel forrni, addig mi 400 ml tejben, összekeverjük a 3 csokis pudingport 9 ek cukorral, a kakaóporral, vanília aromával és rumaromával, csomómentesre, majd hozzáöntjük a forró tejhez, s kevergetjük, míg szép sűrű nem lesz.
- A meggybefőttet kinyitjuk, s leszűrjük.
- Kezdhetjük a süti belső rétegeit rakosgatni. Először csokipuding, rá egy kis meggy, majd néhány háztartási keksz.
- A kekszre öntsük a maradék vaníliapuding felét, itt is szórhatunk rá rokokót, csak díszítésből. (Nekem még maradt a 3. tekercsemből egy kicsi, ezt is beletettem a közepébe,)
- Majd újra csokipuding, meggy, keksz, vaníliapuding, meggy, és végül megint csokipuding, míg el nem lepi a tál falát.
- Végül elfedjük a 4 rúd kis sütikarikáival, itt is betömködjük a lyukakat, és a kezünkel egy kicsit szorítsuk össze a sütit, hogy ne legyenek kiálló darabok, s hogy egybe legyen.
- Alufóliával befedjük, s már mehet is a hűtőbe.
- Következő nap egyszerűen kibontjuk, ráteszünk egy tálat, és együtt megfordítjuk őket, s kizuttyan a süti, amiről szintén egyszerűen lejön a csomagolás.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 16287
- Feltöltés dátuma: 2011. október 08.
Ajánló
Mindenkinek, aki szereti a különlegességeket!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egy különleges szülinapi tortával szerettem volna kedveskedni a családnak, és így kialakult egy csokis Charlotte torta :). Képek a készítés menetéről itt: http://www.habcsok.eoldal.hu/cikkek/sutott--amde-dermedo-sutik/neger-charlotte.html