Narancsos karácsonyi torta
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 8% Zsír
A piskótához
-
44g tojás55 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
6 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
A krémhez
-
40g tej22 kcal
-
17 kcal
-
3g citrom aroma0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
26g narancs9 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
A díszítéshez
-
40g cukorfondant138 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
2g cukorgyöngy8 kcal
-
1g cukorgyöngy2 kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 8% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
58 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
A krémhez
-
400g tej224 kcal
-
171 kcal
-
25g citrom aroma0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
A díszítéshez
-
400g cukorfondant1384 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
20g cukorgyöngy77 kcal
-
5g cukorgyöngy19 kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 8% Zsír
A piskótához
-
19.8g tojás25 kcal
-
5.4g finomliszt20 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
3 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
A krémhez
-
18g tej10 kcal
-
8 kcal
-
1.1g citrom aroma0 kcal
-
4.5g cukor17 kcal
-
11.7g narancs4 kcal
-
13.5g habtejszín39 kcal
A díszítéshez
-
18g cukorfondant62 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0.9g cukorgyöngy3 kcal
-
0.2g cukorgyöngy1 kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 531.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.1 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 222 micro
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.6 g
Zsír
-
Összesen 139 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1773 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5313.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 1431 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 1709 mg
-
Nátrium 1872 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 721.4 g
-
Cukor 579 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 675.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1479 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 387 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 284 micro
-
Kolin: 1217 mg
-
Retinol - A vitamin: 1442 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 256 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2216 micro
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 30.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
8 evőkanál finomliszt
-
8 ek cukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
1.5 ek kandírozott narancshéj
A krémhez
-
4 dl tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
25 ml citrom aroma
-
10 dkg cukor
A díszítéshez
Elkészítés
A piskótához
- Ha 8 tojásból elkészítjük a piskótamasszát, belekeverjük a narancshéjat, sütőpapírral bélelt kapcsos formába öntjük. Tetejére kandírozott narancshéjat szórunk.
- Sütőben aranysárgára sütjük.
- Amíg a piskótánk hűl, elkészítjük a pudingot a krémhez, a kockázott narancs nélkül. A pudingot lehűtjük, majd lazán beleforgatjuk a tejszínt.
- A tortakarikánkat elvágjuk, hogy 3 darabunk legyen. Az első lapra rákenjük a krém felét, erre kerül a kockázott narancs fele. Rátesszük a második lapot, kenjük, szórjuk narancskockával. A maradék kevés krémmel vékonyan átkenjük a tortánk oldalát, tetejét. (Könnyebben tapad rá a fondant.)
- A fondant kétharmad részét rózsaszínűre színezzük. Porcukorral megszórt folpackon vékonyra nyújtjuk, kb 38 cm átmérőjű kör. A folpack segítségével a beborítjuk vele a tortánkat. A torta aljánál körbevágjuk. A megmaradt fondant felét pirosra, másik felét zöldre színezzük.
- A fentiek alapján kinyújtjuk és különböző formákat szaggatunk, vagy készítünk a tetejére. (Én cukorgyöngygyel is díszítettem, hogy ünnepi külsőt kapjon.)
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5566
- Feltöltés dátuma: 2011. december 26.
Ajánló
Saját készítésű narancs likőrt ajánlok mellé, egészségére mindenkinek! (Innen az oldalról készítettem 2 hete, Samiya receptje alapján: http://www.nosalty.hu/recept/hazi-narancslikor-2-nap-alatt!) Köszönöm neki!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Egész nyáron halogattam a pillecukorból való fondant készítését. Mivel Karácsony egyik napján az egész nagy család együtt üli körbe a szépen megterített asztalt, mindig igyekszem valami különlegeset is elébük varázsolni! Ilyenkor minden gyermekünk velünk van, akárhol is legyenek az országban! Ennél szebb ünnep számomra nem létezik! Így hát elkészült életem első pillecukor fondantos tortája. Legalább most már tudom, hogy legközelebb mire kell majd vigyáznom, hogy az eredmény még tökéletesebb legyen! Nagyon izgulok, hogy mit szólnak a gyerekeim: a torta ízlik-e majd, tetszik-e majd? Ezt a fajta izgalmas várakozást is nagyon szeretem a Karácsonyban!