r
Nosalty Logó

Narancsos karácsonyi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Narancsos karácsonyi torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4595 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 206 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    139 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1773 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5313.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1431 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1709 mg
  • Nátrium
    1872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    721.4 g
  • Cukor
    579 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    675.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1479 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    387 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    1217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1442 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2216 micro
Összesen 4595 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Ha 8 tojásból elkészítjük a piskótamasszát, belekeverjük a narancshéjat, sütőpapírral bélelt kapcsos formába öntjük. Tetejére kandírozott narancshéjat szórunk.
  2. Sütőben aranysárgára sütjük.
  3. Amíg a piskótánk hűl, elkészítjük a pudingot a krémhez, a kockázott narancs nélkül. A pudingot lehűtjük, majd lazán beleforgatjuk a tejszínt.
  4. A tortakarikánkat elvágjuk, hogy 3 darabunk legyen. Az első lapra rákenjük a krém felét, erre kerül a kockázott narancs fele. Rátesszük a második lapot, kenjük, szórjuk narancskockával. A maradék kevés krémmel vékonyan átkenjük a tortánk oldalát, tetejét. (Könnyebben tapad rá a fondant.)
  5. A fondant kétharmad részét rózsaszínűre színezzük. Porcukorral megszórt folpackon vékonyra nyújtjuk, kb 38 cm átmérőjű kör. A folpack segítségével a beborítjuk vele a tortánkat. A torta aljánál körbevágjuk. A megmaradt fondant felét pirosra, másik felét zöldre színezzük.
  6. A fentiek alapján kinyújtjuk és különböző formákat szaggatunk, vagy készítünk a tetejére. (Én cukorgyöngygyel is díszítettem, hogy ünnepi külsőt kapjon.)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5566
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 26.

Ajánló

Saját készítésű narancs likőrt ajánlok mellé, egészségére mindenkinek! (Innen az oldalról készítettem 2 hete, Samiya receptje alapján: http://www.nosalty.hu/recept/hazi-narancslikor-2-nap-alatt!) Köszönöm neki!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos karácsonyi torta
Olaszné Anci 191 recept

Egész nyáron halogattam a pillecukorból való fondant készítését. Mivel Karácsony egyik napján az egész nagy család együtt üli körbe a szépen megterített asztalt, mindig igyekszem valami különlegeset is elébük varázsolni! Ilyenkor minden gyermekünk  velünk van, akárhol is legyenek az országban! Ennél szebb ünnep számomra nem létezik! Így hát elkészült életem első pillecukor fondantos tortája. Legalább most már tudom, hogy legközelebb mire kell majd vigyáznom, hogy az eredmény még tökéletesebb legyen! Nagyon izgulok, hogy mit szólnak a gyerekeim: a torta ízlik-e majd, tetszik-e majd? Ezt a fajta izgalmas várakozást is nagyon szeretem a Karácsonyban!    

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...