Narancslekvár Andi konyhájából
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.6 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 131.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 184 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 668.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 320 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 213.7 g
-
Cukor 192 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 790.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 449 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 91 micro
-
β-karotin 583 micro
-
β-crypt 1103 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1152 micro
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 51.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 85 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Elkészítés
- Alaposan elmossuk az üvegeket, száraz konyharuhán hagyjuk megszáradni.
- A narancsokat meghámozzuk, a fehér hártyát is eltávolítjuk. Kézzel széttépkedjük a narancs cikkeket.
- A narancs húsát és a narancslevet egy főzőedényben tűzre tesszük.
- Felforraljuk, mikor forr, belerakjuk a cukrot, 5 percig főzzük, majd a dzsemfixet is hozzátesszük. Utóbbival 3 percig főzzük.
- Beleöntjük az üvegekbe.
- Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 258
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 46
- Össznézettség: 83447
- Feltöltés dátuma: 2012. január 31.
Ajánló
Mindenkinek ajánlom, aki hamar szeretne, de nem túl nagy mennyiséget készíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Már olyan régóta szerettem volna narancslekvárt készíteni, de még sohasem került rá sor. Eddig :-) Keresgettem recepteket, de nem találtam tetszőt, ezért gondoltam, kipróbálok egyet a saját ötletem szerint. Egyik este a kisfiam elaludt és végre nekiláttam. Nagyon hamar kész lett, bár amikor az üvegbe öntésre került a sor, kicsit megijjedtem, mert nagyon folyós volt az állaga. Egy vastagabb konyharuhába hagytam kihűlni, és reggel, mikor megnéztem, gyönyörűen megszilárdult :-) Még aznap gyorsan sütöttem is egy adag palacsintát, és a fele szinte el is fogyott. A biztonság kedvéért nem készítettem nagy adagot, tartósítószert sem tettem bele. Lének 100 %-os narancslevet használtam, de akár lehet frissen is facsarni hozzá. A képen látható bébiételes üvegekkel lett. A megmaradt két üveget az Anyukám és az Anyósom kapja ajándékba.