Moszkauer Évi nénitől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 36% Zsír
A kekszhez
-
25g dió164 kcal
-
13g gyümölcscukor49 kcal
-
38 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
3g cointreau6 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
A csokimázhoz
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
2g szőlőmagolaj15 kcal
Összesen
484
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 36% Zsír
A kekszhez
-
150g dió981 kcal
-
80g gyümölcscukor294 kcal
-
225 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
16g cointreau37 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
A csokimázhoz
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
10g szőlőmagolaj88 kcal
Összesen
2895
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 36% Zsír
A kekszhez
-
25.2g dió165 kcal
-
13.4g gyümölcscukor49 kcal
-
11.7g kandírozott narancshéj38 kcal
-
8.4g vaj60 kcal
-
16.8g habtejszín49 kcal
-
2.7g cointreau6 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
A csokimázhoz
-
16.8g étcsokoládé92 kcal
-
1.7g szőlőmagolaj15 kcal
Összesen
486
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 35.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.7 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 17.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
484
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.6 g
Zsír
-
Összesen 210.8 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 81 g
-
Koleszterin 227 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1716.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 300 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 398 mg
-
Foszfor 824 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 237.9 g
-
Cukor 185 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 103.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 625 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 610 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 189 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
2895
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 35.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 17.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
486
kcal
Hozzávalók
A kekszhez
-
8 dkg gyümölcscukor
-
7 dkg kandírozott narancshéj
-
5 dkg vaj
-
2 ek cointreau
-
1 púpozott ek finomliszt
A csokimázhoz
-
10 dkg étcsokoládé
-
1 ek szőlőmagolaj
Elkészítés
A kekszhez
- A vajat megolvasztjuk, a cukrot karamellizáljuk kicsit benne, majd felöntjük a tejszínnel, belekeverjük a diót, a kandírozott narancshéjat, a likőrt, és felforraljuk, majd azonnal levesszük a tűzről, és belekeverjük a lisztet.
- Szilikonlapra vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe kis, diónyi halmokat teszünk a keverékből, és szétlapítjuk (nekem nagyobb, kb. 6-7 cs átmérőjű körök lettek belőle). Ebből a mennyiségből 22 db lett.
- 170 fokos sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt aranybarnára sütjük, vigyázva, hogy a széle ne égjen meg.
- A kész süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, mert akkor könnyebb levenni a sütőpapírról.
- Vízgőz felett egy tálban 1 ek szőlőmagolajon megolvasztunk 10 dkg darabokra tört étcsokoládét. Ha megolvadt, belemártjuk a süti sima hátlapját, vagy egy kanállal elsimítjuk rajta. A csokis felével felfelé hagyjuk megdermedni a csokoládét.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 39x33
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 146
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11827
- Feltöltés dátuma: 2013. március 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Minap a munkahelyemen különböző kekszekről beszélgettünk, ott esett szó erről a gazdag, illatos, ízekben gazdag süteményről. Naná, hogy nem sokáig vártam az elkészítésével. Legközelebb dupla adagot készítek, mert sajnos nagyon gyorsan fogy.