r
Nosalty Logó

Mogyorós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Mogyorós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 589 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 3528 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 589 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    249.2 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3541.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    787 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    1549 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1407 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 3528 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 453 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A mogyorót szárazon felhevített serpenyőben kissé megpirítjuk, majd amennyire csak tudjuk ledörzsöljük a vékony, barna héját (nem tragédia, ha némi marad rajta...) és finomra daráljuk.
  2. Robotgépben a puha vajat a kétféle cukorral habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk egyenként a tojássárgákat. Alaposan kikeverjük.
  4. Mehet bele a citromhéj, a sütőporral és mogyoróval elkevert liszt is, kisebb adagokban.
  5. Végül a tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a vajas-cukros masszába.
  6. Egy őzgerincformát alaposan kivajazunk, belesimítjuk a masszát és légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük (tűpróba!). (Néha persze ránézünk, és ha nagyon elkezdene pirulni a teteje, konyhai papírtörlővel letakarjuk.)
  7. A sütőből kivéve kiborítjuk a sütit a formából, hagyjuk kihűlni.
  8. A csokimázhoz gőz felett megolvasztjuk a kisebb darabokra tördelt csokoládét, belekeverjük a vajat és bevonjuk vele a sütit.
  9. Hogy még mutatósabb legyen, durvára vágott mogyorót szórhatunk a tetejére.
  10. Megvárjuk, míg megdermed a csokimáz a sütin, s csak aztán kínáljuk:-). (Hűtőbe téve felgyorsíthatjuk az utolsó fázist.)
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 453
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 59538
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 26.

Ajánló

Vanília-, vagy mogyoró fagyival kínálva önálló desszert is lehet belőle, de a reggeli tejeskávé mellé is becsúszott:-).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hasonló helyzet állt fent, mint a kefíres süti esetében, vagyis gyorsan kellett valami édeset produkálni.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...