r
Nosalty Logó

Mogyorós málnás nyuszis torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS13 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mogyorós málnás nyuszis torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A nyuszis kekszhez

A tésztához

A málnakompóthoz

A habhoz

753
Kalória
11.4g
Fehérje
90.8g
Szénhidrátok
39.5g
Zsír
72.4g
Víz
156.4g
Koleszterin
5g
Rost
59g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A nyuszis kekszhez

A tésztához

A málnakompóthoz

A habhoz

Összesen 753 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A nyuszis kekszhez

A tésztához

A málnakompóthoz

A habhoz

Összesen 7520 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A nyuszis kekszhez

A tésztához

A málnakompóthoz

A habhoz

Összesen 337 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 753 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    113.9 g

Zsír

  • Összesen
    395.1 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    178 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5889.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1274 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    630 mg
  • Foszfor
    2486 mg
  • Nátrium
    1240 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    908.4 g
  • Cukor
    590 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    723.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2260 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    267 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    844 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2216 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    513 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1571 micro
Összesen 7520 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 337 kcal

Elkészítés

A nyuszis kekszhez

  1. Kekszek elkészítése: A tojást a cukorral kézi habverővel verjük fel, adjuk hozzá a lisztet, a puha vajdarabkákat, és gyúrjunk egynemű tésztát. Liszten nyújtsuk fél cm vastagra, szúrjunk ki belőle legalább 1o-12 nyuszifigurát. Előmelegített sütőben 1o perc alatt süssük aranybarnára őket. Hagyjuk jól kihűlni, majd dekoráljuk nyuszisra :-) a fondanttal. Tortalap: A cukrot a vajjal keverjük habosra, adjuk hozzá a tojásokat egyenként. A lisztet, mogyorót, csokit, sütőport vegyítsük alaposan össze, és keverjük a tojásos masszához. Sütési idő előmelegített sütőben: 45 perc. Málnakompót: A málnáta cukorral és 1 dl vízzel főzzük fel. A pudingport hideg vízzel keverjük csomómentesre, és sűrítsük be vele a kompótot. Hab: 3 dl habtejszínt verjünk 2 csomag habfixálóval és 1 vaníliás cukorral habbá. Torta rétegelése: mogyorós tészta, málnakompót, tejszínhab, tojáslikőr, dekoráció nyuszikkal és málnával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20

Hamarosan húsvét, de nem késtünk le semmiről, jöhetnek az előkészületek. :-) Dekor, tojásfestés és persze sütés-főzés. Mivel van még bőven időnk, úgy döntöttem, időben készítek én is egy húsvéti receptet, hogy ha megtetszik, el tudjátok készíteni. Íme itt egy nyuszis torta kicsiknek és nagyoknak. :-) A tortát a tojáslikőrös hab teszi igazán különlegessé, de ha gyerekek is esznek a tortából, akkor a tojáslikőrt hagyjuk ki. A torta egyszerű nyuszis keksz dekorja is igazi finomság az apróságoknak, nálunk utánpótlásra szorult, hogy egyáltalán tudjak mivel dekorálni. :-)))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – 30 zsenge tavaszi és húsvétra hangoló étel,...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Áprilisban egy csomó új, frissen előbújt alapanyag, könnyed és zamatos fogás, no meg persze pár húsvéti klasszikus kerül terítékre. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!