r
Nosalty Logó

Mexikói csirketekercs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Geleva
Mexikói csirketekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 498 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2988 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 302 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2910.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    2535 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 498 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.9 g

Zsír

  • Összesen
    224.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17462.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1494 mg
  • Nátrium
    15212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2988 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1763.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    1537 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A majonézzel elkeverjük a mexikói mártogatós port, a csirkemelleket óvatosan (én folpack vagy nylon zacsi alatt szoktam) kiklopfoljuk vékonyabb szeletekre.
  2. Egyenként megkenjük a mexikói majonézzel, ráteszünk 1-1 sajt szeletet, majd a két végét behajtva szorosan feltekerjük. Hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük.
  3. A tekercseket kicsit megnedvesítve beleforgatjuk a panírba (jól nyomkodjuk rá), és forró olajban süssük 10-12 percig készre.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15420
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 17.

Ajánló

Nagyon illik hozzá a majonézes kukorica vagy friss saláta, de akár hasáburgonya vagy a rizs különböző változataival is finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csak valami izgalmas a hétköznapi kajákban. Gyors, egyszerű és nagyszerű!:) A bolti félkész termékeknek is lehet valami haszna, ha valaki nem utasítja vissza ezeket a termékeket, mindig ki lehet találni valami jót belőlük. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Elképzelhetetlen, hogy a kollégák étlen-szomjan vágjanak neki a műszaknak" –...

Aki étteremben vacsorázik, az általában 2-2,5 órát tölt ott, élvezve az udvarias kiszolgálást, a jó ételeket és italokat, de mindaz, amit ekkor lát, csupán a felszín, és ez még akkor is igaz, ha ez a felszíni élmény határozza meg, hogy visszatér-e az adott étterembe vagy sem. Ahhoz, hogy a vacsora tökéletes legyen, hogy mindenki úgy érezze, jól töltötte a maga kétóráját, rengeteg munkára van szükség, az éttermi csapat sokszor tíz-tizenkét órákat van talpon, és lássuk be, egy ilyen műszakot éhesen nem lehet végigcsinálni. Az ő közös étkezésük, a stábebéd, a személyzeti vagy staff food épp ezért elengedhetetlen része a napjuknak, arról nem is beszélve, hogy a műszak hangulatát is nagyban meg tudja határozni egy ilyen közös ebéd hangulata.

Kormos Lili

További cikkek