r
Nosalty Logó

Mentolkrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bambi6666
Mentolkrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 836 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 6685 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 330 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    793.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    103 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 836 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.9 g

Zsír

  • Összesen
    428.8 g
  • Telített zsírsav
    256 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1931 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6351 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1460 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    743 mg
  • Foszfor
    2693 mg
  • Nátrium
    1227 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    631.7 g
  • Cukor
    413 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    823.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2906 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    405 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    883 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2853 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    644 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1379 micro
Összesen 6685 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Három mentolkrémes lapocskát félreteszünk a díszítéshez. Lábosban felmelegítünk 8 dl tejszínt. A maradék csokilapocskákat beletördeljük a tejszínbe, és folyamatos keverés mellett felolvasztjuk, felforraljuk, majd keverőtálba átöntve, kihűtjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. A szétválasztott tojások fehérjét a sóval és 5 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük. Közben apránként beleszórjuk a cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd rászitáljuk, és beleforgatjuk a sütő- és kakaóporral elkevert lisztet.
  3. A sütőpapírral kibélelt, kapcsos tortaformába öntjük, elsimítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük, majd kivesszük, és hűlni hagyjuk.
  4. Robotgép habverőjével a hűtőből kivett csokikrémet habosra felverjük, közben hozzáadjuk a maradék vaníliás cukrot és a habfixálókat.
  5. A tortát széltében három egyforma vastag lapra szeljük. Az alsó lap köré visszapattintjuk a kapcsos tortakarimát. A krém 1/3-át rákenjük, majd rátesszük a következő lapot. A krém második harmadával megkenjük, és rátesszük az utolsó lapot. Óvatosan lepattintjuk, és levesszük a tortakarikát. A tortát a maradék krémmel hullámosan körbekenjük .Egy órára hűtőbe tesszük.
  6. A megmaradt tejszínt kemény habbá verjük, nyomózsákba téve, habrózsákkal díszítjük a tortát. A félretett csokilapokat átlósan elvágjuk, a mentaleveleket megmossuk, és szárítjuk. Felváltva a habrózsákba nyomva díszítjük velük a torta tetejét. Tálalásig hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7052
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 17.

Ajánló

Szilikonos tortaformában is lehet sütni, akkor nem kell a papír.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
bambi6666 1 recept

A párom, az anyósom és a párom nagyfia egymáshoz közeli időben ünnepli a szülinapját. Abban az évben ünnepelhettük először az új lakásunkban őket, és ezért valami különlegeset szerettem volna sütni nekik. Bevásárláskor mindig megnézegetem a bevásárlóközpontban lévő receptes újságokat, hátha találok valami finom receptet. Kezembe akadt az az újság is, amiben ezt a különleges tortát találtam. Hát megvettem az újságot, és megsütöttem a szülinapra. Nagyon nagy sikere volt, mindenkinek ízlett. A kolléganőmnek is vittem kostolót, azóta már megkért, süssek az édesanyja szülinapjára, ahol szintén nagy sikert aratott. Szívből ajánlom mindenkinek, mert talán kicsit bonyolultnak tűnik, de mégis nagyon egyszerű és nagyszerű!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...