r
Nosalty Logó

Medvehagymás-krémsajtos csiga

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Medvehagymás-krémsajtos csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 976 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 3905 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 259 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2103 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    1547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 976 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103 g

Zsír

  • Összesen
    153 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8411.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1047 mg
  • Nátrium
    6188 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    605 micro
Összesen 3905 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

Tészta

Kenéshez

Elkészítés

Tészta

  1. A tejet meglangyosítjuk, és egy pici cukor hozzáadásával felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, majd a tojást és az élesztős tejet hozzáadva tésztát dagasztunk. Ha kezd összeállni, apránként hozzádolgozzuk az olajat is. Szükség esetén kevés tejet vagy langyos vizet adhatunk még a tésztához.
  3. Langyos helyen duplájára kelesztjük a tésztát, majd deszkára borítva gyengéden átgyúrjuk egy kicsit.
  4. Kétfelé vesszük, és egyenként téglalappá nyújtjuk, amit megkenünk a sajt, a vaj és az apróra vágott hagyma keverékével.
  5. A téglalapot a szélesebb felénél kezdve felcsavarjuk, és kb. 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A csigákat nem túl szorosan egymás mellé rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe.
  6. A tetejüket megkenjük felvert tojással, és 180 °C-ra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük (25-30 perc).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7724
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 30.

Ajánló

Aki erősebb medvehagymaízt szeretne, nyugodtan tehet bele többet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagyma szezon van.... :)

Hozzávalók

Tészta

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...