r
Nosalty Logó

Mandula fahéjas cukorköpenyben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zúza
Mandula fahéjas cukorköpenyben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 1663 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 481 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 416 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    107.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2248.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    544 mg
  • Foszfor
    1038 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.6 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1663 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    649.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 481 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mandulát állandóan mozgatva enyhén megpirítjuk (olaj nélkül felhevített teflonserpenyőben).
  2. Egy kisebb fémedénybe tesszük a többi hozzávalót, és közepes hőmérsékleten folyamatosan kevergetjük. Akkor van kész, amikor a kristálycukor felolvad.
  3. Hozzáadjuk a pirított mandulát, majd villával folyamatosan forgatjuk. Ahogy a víz párolog,a szirup sűrűsödik, végül rámorzsásodik a mandulára. Csak óvatosan! Ha túl sokáig és durván forgatjuk, lepereg róla a máz.
  4. Sütőpapíron vagy fólián szétterítve kihűtjük. Ha néhol összeragadtak, szedjük szét.
  5. Jól zárhatóüvegbe tesszük, már ha eljut odáig. :)
  • Receptkönyvben: 560
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 154
  • Össznézettség: 85859
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 04.

Ajánló

Apró karácsonyi meglepetésnek sem rossz, pláne ha általunk dekorált csatos üvegbe tesszük. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ismerős érzés? Télies időjárás, séta valahol a városban, mígnem egyszer csak egy lágy fuvallatnak köszönhetően orrunkat édeskés fahéjas mandulaillat csábítja el. Már messziről tudni, hogy a gőzölgő fahéjködbe burkolózva mit is árulnak. Nem éppen cukormentes csemege, de néha bűnbe lehet esni. Az utcai árusok speciális géppel készítik, a házi változat kinézetre nyilván nem lesz ugyanolyan. A receptet régebben találtam egy amerikai oldalon, ahol pekándióval készítették. Többféle létezik, van olyan is, amelyiket fűszeres tojásfehérjébe forgatva sütnek majdnem 300 fokon (hozzászólásomban megtaláljátok a receptjét). Itt most azt a "főzős" változatot írtam le, amelyik nekem bevált. Kockázatok és mellékhatások: 1) Az egész konyhát kellemes illategyveleg lengi be. 2) A ropogtatás utáni fogmosás elmulasztása nem ajánlott! 3) Egy szem sohasem elég.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...