r
Nosalty Logó

Málnás-túrós-joghurtos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Málnás-túrós-joghurtos szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 796 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 3186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 191 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1346.4 g
  • Cink
    99 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    77 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    433 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 796 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    193 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5385.5 g
  • Cink
    397 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1359 mg
  • Vas
    308 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1960 mg
  • Nátrium
    1045 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.3 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1058.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1765 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    182 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1734 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1407 micro
Összesen 3186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgáját, végül a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A masszát egy 20X30 cm -es sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 170 C-ra előmelegített sütőben 12 -14 perc alatt készre sütjük.
  3. A piskótalapot egy magas peremű tepsire rakjuk, amit kibélelünk frissen tartó fóliával, majd belehelyezzük a tésztát és kirakjuk málna szemekkel .

Krém

  1. A krémhez a joghurtot, a cukrot, a túrót, a citromlevet ,a reszelt citromhéjat és a málnapürét simára keverjük, majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt. Végül az 1 dl hideg vízben megduzzasztott és mikróban forróra melegített zselatint.
  2. A krémet óvatosan az előkészített lapra öntjük, hogy ne guruljanak el a málnaszemek. Legalább 2-3 órára a hűtőbe tesszük dermedni.
  3. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, friss málnával és mentalevéllel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 246
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás-túrós-joghurtos szelet
Szekeres Lajosné Klári 117 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

Avokádós receptek

Az avokádó igazi szuperélelmiszer, és bár tudjuk, hogy nem a legfenntarthatóbb alapanyag, ha hozzájutunk, fenséges fogások készíthetők belőle, mutatjuk!

Nosalty

További cikkek