Levendulafagylalt vaníliával és rózsavízzel
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
5g tojássárgája16 kcal
-
25g tej14 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
16g mascarpone63 kcal
-
0g levendula0 kcal
-
0g rózsavíz0 kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
40g tojássárgája129 kcal
-
200g tej112 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
125g mascarpone505 kcal
-
0g levendula0 kcal
-
0g rózsavíz0 kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
4.6g tojássárgája15 kcal
-
23.1g tej13 kcal
-
46.2g habtejszín135 kcal
-
11.6g cukor45 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
14.5g mascarpone58 kcal
-
0g levendula0 kcal
-
0g rózsavíz0 kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 34.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.8 g
Zsír
-
Összesen 189.5 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 878 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1271.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 557 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 400 mg
-
Nátrium 256 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.3 g
-
Cukor 120 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 274.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1268 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 179 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 395 mg
-
Retinol - A vitamin: 1244 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 275 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 438 micro
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 31.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Hozzávalók
-
2 db tojássárgája
-
2 dl tej
-
4 dl habtejszín
-
10 dkg cukor
-
125 g mascarpone
Elkészítés
- A tejet és a tejszínt lábosba öntjük, beleszórjuk a levendulát, a vaníliarúd kikapart magját és a vaníliarudat, majd éppen csak felforraljuk. Lefedve langyosra hűtjük, majd leszűrjük.
- A tojássárgákat jó habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és azzal is jól elmixeljük. A tojásos keveréket lassan belecsurgatjuk a tejszínes tejbe és lassú tűzön, állandóan kevergetve besűrítjük. Híg pudingszerű massza lesz belőle, olyasmi, mint egy sűrű madártej. Hozzáadjuk a rózsavizet is.
- Műanyagedénybe öntjük, teljesen kihűtjük, majd lefedve fagyasztóba tesszük. (Nyilván, ha van fagyigépünk azzal készítsük. Nekem nincs.) 1-2 óra elteltével (mikor már dermedni kezd) fél órás szünetekkel 3-4 alkalommal alaposan keverjük át. Krémes, lágy fagylalt lesz belőle.
- Tálalás előtt érdemes szobahőmérsékletentartani egy darabig, hogy szépen adagolható és kellemes állagú legyen.
- Receptkönyvben: 196
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9687
- Feltöltés dátuma: 2011. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gyerekkorom óta imádom a fagyit. Apával ketten tartjuk a fagyievési rekordot családon belül (8 gömb :P), bár a gyorsaságot illetve mindig ő nyer. Oh, azok a gyermekévek...amikor még kb. csak a csoki-vanília-puncs trió volt a választék, kiegészülve néha olyan különlegességekkel, mint pl. pisztácia. (Apropó pisztácia, hogy egy klasszikust idézzek: "- Te! Adj már nekem is egy tölcsért! - Tutti-frutti, karamell, vanília. - Pisztácia. - A pisztácia kifogyott. Van vanília, tutti-frutti, karamell, rumosdió, kávé. - Oké. Akkor legyen vanília pisztáciával. - A pisztácia kifogyott. Van vanília, karamell, tutti-frutti, rumosdió és kávé. - Oké. Akkor legyen mondjuk tiszta csokoládé egy kis pisztáciával. - Mondd, Te süket vagy? A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt. .... -Akkor mondjuk legyen egy kicsi mindből. ...Ja, csak ne spórold ki a pisztáciát!") Szóval a fagyi mindig, minden mennyiségben jöhet, ha hideg van, ha meleg, bár a tavasz sajnos még várat magára. Házilag nem egy nagy ördöngősség fagyit készíteni, a hűtést leszámítva hamar készen is van. A levendulafagyi további előnye, hogy ilyet boltban nem is lehet kapni. Érdemes kipróbálni, mert különleges és nagyon finom.