r
Nosalty Logó

Lencsepizza

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
oviga2005
Lencsepizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 475 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 949 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 475 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1937.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    748 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    514 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    926 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    23011 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 949 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4350 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

  1. A lencsepizzához a lencsét először egy órára forró vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, aztán három órára hideg vízbe tesszük. Amikor letelt az idő, leszűrjük a lencsét, majd 100 ml vízzel leturmixoljuk. Az így kapott masszát egy sütőpapírra öntjük és egy kanál segítségével, körkörös mozdulatokkal kilapítjuk egy kb. 32 cm átmérőjű „pizzatésztává”.
  2. A 180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 18-20 percre, és miután megsült, hagyjuk 5 percet hűlni. Ezután a sütőpapírral együtt egy deszkára fordítjuk, és óvatosan lehúzzuk róla a papírt. Ha nem jön le könnyen, várjunk még egy keveset – ha kihűl, akkor egyszerűbb ez a művelet.
  3. A paradicsomszószt kikeverjük sóval, borssal, oregánóval és reszelt fokhagymával, majd rákenjük a pizzatésztára. Megszórjuk a reszelt füstölt sajttal, és mehet rá a szeletelt gomba, a sonka, az olívabogyó és végül a mini mozzarellák. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, megszórjuk oregánóval és visszatesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe még 10 percre.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 142
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lencsepizza
oviga2005 9 recept

Címlapról ajánljuk