Lazac szeletek sütőpapírban spagetti ágyon
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
457
Kalória
40.4g
Fehérje
33.8g
Szénhidrátok
16.3g
Zsír
268g
Víz
87.4g
Koleszterin
3.6g
Rost
4.4g
Cukor
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
33g spagetti tészta124 kcal
-
67g paradicsom12 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
61g újhagyma12 kcal
-
1 kcal
-
13g fehérbor11 kcal
-
4 kcal
-
27g csemegeuborka6 kcal
-
2g kapribogyó0 kcal
-
167g lazac212 kcal
-
7g kapor3 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
457
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
200g spagetti tészta742 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
368g újhagyma71 kcal
-
5 kcal
-
80g fehérbor66 kcal
-
24 kcal
-
160g csemegeuborka38 kcal
-
13g kapribogyó3 kcal
-
1000g lazac1270 kcal
-
42g kapor18 kcal
-
12g citromhéj6 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2742
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
8.1g spagetti tészta30 kcal
-
16.2g paradicsom3 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
14.9g újhagyma3 kcal
-
1.6g halványító zeller0 kcal
-
3.2g fehérbor3 kcal
-
1 kcal
-
6.5g csemegeuborka2 kcal
-
0.5g kapribogyó0 kcal
-
40.5g lazac51 kcal
-
1.7g kapor1 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
112
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.4 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1062.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 542 mg
-
Nátrium 277 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 268 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 725 micro
-
K vitamin: 88 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 588 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4031 micro
-
Lut-zea 528 micro
Összesen
457
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 242.3 g
Zsír
-
Összesen 97.6 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 525 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6372.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 443 mg
-
Kálcium 462 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 521 mg
-
Foszfor 3253 mg
-
Nátrium 1659 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 202.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 22 mg
Víz
-
Összesen 1607.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1027 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 42 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 156 mg
-
D vitamin: 4350 micro
-
K vitamin: 526 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 100 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 806 micro
-
Kolin: 1039 mg
-
Retinol - A vitamin: 551 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 3531 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 24187 micro
-
Lut-zea 3165 micro
Összesen
2742
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 65.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 176 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 143 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 980 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
112
kcal
Elkészítés
- Megfőzzük a spagettit, de nem teljesen, az elkészülési idő előtt pár perccel leszűrjük, és hideg vízzel lehűtjük, félretesszük. Csak jó minőségű spagettit használjunk, az olcsó a továbbiakban szétmállik.
- A paradicsomokat megpucoljuk, kimagozzuk, és apróra vágjuk (bevagdossuk a tetejét, lobogó vízbe tesszük 30 másodpercre, utána hidegbe, így könnyebb lesz megpucolni).
- Egy serpenyőben felteszünk egy evőkanál olajat melegedni, beletesszük az újhagymát és zellert, és két percig dinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsomot és a bort. Forraljuk 3 percig. Takarékra vesszük, hozzáadjuk a szószt, uborkát, kapribogyót, megsózzuk, megborsozzuk, megkeverjük, és a spagettire öntjük.
- A sütőpapírból levágunk 6 db 30 cm-es darabot. Bekenjük olajjal a közepét, elosztjuk rajtuk a spagettit, villával kör alakúra formázhatjuk. Mindegyikre rakjunk egy szelet lazacfilét, erre megy a kapor, rá a reszelt citrom héja, és végül egy kis darab vaj.
- Megfogjuk a papír két végét, és kétszer behajtjuk, a két másik végét pedig aláhajtjuk. Tepsire rakjuk, és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Ha kész, a sütőpapírt kinyitjuk, és azon tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 30 perc
- Sütés ideje: 20 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
Friss ízű lazacos tészta, hal és tészta. Számomra az egyik legjobb párosítás. :)
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!