r
Nosalty Logó

Krémes és francia krémes 3.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Becsei Ágnes
Krémes és francia krémes 3.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A krémeshez

A sárga krémhez

A francia krémeshez

1750
Kalória
31.1g
Fehérje
212.9g
Szénhidrátok
83.6g
Zsír
147.2g
Víz
393.6g
Koleszterin
3.5g
Rost
141.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A krémeshez

A sárga krémhez

A francia krémeshez

Összesen 1750 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A krémeshez

A sárga krémhez

A francia krémeshez

Összesen 7001 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A krémeshez

A sárga krémhez

A francia krémeshez

Összesen 207 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1461.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.9 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    147.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    508 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 1750 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    124.4 g

Zsír

  • Összesen
    334.4 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1574 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5846.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    2342 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    1885 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    851.6 g
  • Cukor
    567 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    588.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2063 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    336 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2031 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1273 micro
Összesen 7001 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

A krémeshez

  1. A tésztát kinyújtjuk egyesével a tepsi méretére, minél vékonyabbra, késsel megszurkáljuk több helyen.
  2. Aranybarnára sütjük azokat, és ha kész, hagyjuk kihűlni.
  3. A másfél liter tejből kevés tejet elkeverünk a pudingporral, a tojássárgájával, a rétesliszttel és 11 dkg cukorral.
  4. A tejet 11 dkg cukorral feltesszük melegedni, míg fel nem forr, felverjük a 3. adag 11 dkg cukorral a tojásfehérjét kemény habbá.
  5. Ha a tej felforrt, hozzáadjuk a tojássárgájás keveréket. Alaposan keverjük folyamatosan. Ne ijedjünk meg, ha hirtelen sűrűsödik be, ez a rétesliszttől van.
  6. Ekkor hozzákeverjük alaposan a kemény fehérje habot és az egyik megsült tészta lapra öntjük, szétterítjük.
  7. A másik lapot felvágjuk négyzetekre, és leszórjuk porcukorral, vagy ha francia krémes lesz belőle, akkor olvasztott tortabevonóval leöntjük és elkenjük rajta, majd mikor megkötött négyzetekre vágjuk.
  8. Ha kihűlt a krém, rátesszük a porcukrozott tetőket.
  9. A franciához felverjük a tejszínt a porcukorral és habfixálóval tejszínhabnak, ezt rákenjük a kihűlt krémre, majd utána tesszük rá a lecsokizott tetőket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 33x27x4

Mint cukrász tanuló írtam le még anno a receptet, de eddig csak őrizgettem. Most készítettem el először, és nem bántam  meg! ;-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Heti Horoszkóp: Tudd meg, melyik majonézes saláta lesz idén a...

Elképesztően szeretjük a majonézes salátákat, és ezzel nincs is gond, ha nem heti rendszerességgel fogyasztjuk őket: zsírosak, kalóriadúsak, szóval az év többi napján inkább a ress, friss, rostdús (zöld)salátákra voksolunk, de ünnepnapokon belefér. Lássuk, csillagjegyed alapján melyik majonézes delikvens lesz a te húsvéti sonkád párja!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!