r
Nosalty Logó

Krémes és francia krémes 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Krémes és francia krémes 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A krémeshez

A sárga krémhez

A francia krémeshez

Összesen 1750 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A krémeshez

A sárga krémhez

A francia krémeshez

Összesen 7001 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A krémeshez

A sárga krémhez

A francia krémeshez

Összesen 207 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1461.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.9 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    508 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 1750 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    124.4 g

Zsír

  • Összesen
    334.4 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1574 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5846.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    2342 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    1885 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    851.6 g
  • Cukor
    567 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2063 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    336 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2031 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1273 micro
Összesen 7001 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

A krémeshez

A sárga krémhez

A francia krémeshez

Elkészítés

A krémeshez

  1. A tésztát kinyújtjuk egyesével a tepsi méretére, minél vékonyabbra, késsel megszurkáljuk több helyen.
  2. Aranybarnára sütjük azokat, és ha kész, hagyjuk kihűlni.
  3. A másfél liter tejből kevés tejet elkeverünk a pudingporral, a tojássárgájával, a rétesliszttel és 11 dkg cukorral.
  4. A tejet 11 dkg cukorral feltesszük melegedni, míg fel nem forr, felverjük a 3. adag 11 dkg cukorral a tojásfehérjét kemény habbá.
  5. Ha a tej felforrt, hozzáadjuk a tojássárgájás keveréket. Alaposan keverjük folyamatosan. Ne ijedjünk meg, ha hirtelen sűrűsödik be, ez a rétesliszttől van.
  6. Ekkor hozzákeverjük alaposan a kemény fehérje habot és az egyik megsült tészta lapra öntjük, szétterítjük.
  7. A másik lapot felvágjuk négyzetekre, és leszórjuk porcukorral, vagy ha francia krémes lesz belőle, akkor olvasztott tortabevonóval leöntjük és elkenjük rajta, majd mikor megkötött négyzetekre vágjuk.
  8. Ha kihűlt a krém, rátesszük a porcukrozott tetőket.
  9. A franciához felverjük a tejszínt a porcukorral és habfixálóval tejszínhabnak, ezt rákenjük a kihűlt krémre, majd utána tesszük rá a lecsokizott tetőket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 33x27x4
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 48086
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes és francia krémes 3.
Becsei Ágnes 100 recept

Mint cukrász tanuló írtam le még anno a receptet, de eddig csak őrizgettem. Most készítettem el először, és nem bántam  meg! ;-)

Hozzávalók

A krémeshez

A sárga krémhez

A francia krémeshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...