r
Nosalty Logó

A konyhafőnök ihlette lecsó

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
A konyhafőnök ihlette lecsó
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Sült paprikakrém

Lecsó

428
Kalória
20g
Fehérje
21.2g
Szénhidrátok
30.2g
Zsír
452.5g
Víz
267.1g
Koleszterin
6.5g
Rost
12.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Sült paprikakrém

Lecsó

Összesen 428 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Sült paprikakrém

Lecsó

Összesen 1713 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Sült paprikakrém

Lecsó

Összesen 74 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1658.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    1162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    452.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    246 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    2101 micro
  • β-crypt
    379 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    1057 micro
Összesen 428 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    80 g

Zsír

  • Összesen
    120.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1069 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6635 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1278 mg
  • Nátrium
    4647 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1810.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1207 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    985 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    929 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    702 micro
  • β-karotin
    8405 micro
  • β-crypt
    1514 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    4226 micro
Összesen 1713 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    541 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 74 kcal

Elkészítés

Sült paprikakrém

  1. A kápia paprikát megmossuk, szárazra töröljük, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A paprika csumáját a magokkal kihúzzuk, a héját lerántjuk.
  2. Két szép vékony, sovány füstölt bacont teflon serpenyőben piros ropogósra sütünk.
  3. A sült paprikát és a sült szalonnát késes aprítóban krémesre pürésítjük.

Lecsó

  1. A 13 szelet bacont szépen kisimítva adagonként teflon serpenyőben ropogósra pirítunk, belőlük 8 szeletet szalvétára teszünk leitatni.
  2. A hátramaradt füstölt zsíron pirítani kezdjük a nagyobb, nonfiguratívra vágott vöröshagyma darabokat. Tesszük mindezt addig, míg barnára karamellizálódik a vágott széle. 2 evőkanálnyit kiszedünk a díszítéshez. Ekkor visszaadjuk hozzá a kockákra felvágott 5 szelet sült bacont.
  3. A paprikákat mossuk, szárazra töröljük, magházát, szárát kivágjuk, a hagymához hasonló alakzatúra szeleteljük, a piruló hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, fedő nélkül pirítjuk.
  4. Amikor már enged egy keveset a keménységéből, hozzáadjuk a feldarabolt kápia paprikát, és megszórjuk füstölt pirospaprikával.
  5. A paradicsomokat az aljukon megvágjuk kereszt alakban, egy edénybe rakjuk, és leforrázzuk, állni hagyjuk egy percig a forró vízben, majd lehűtjük. Héjukat lehúzzuk, csumájukat kivágjuk. Négy felé vágjuk, és kiszedjük a magházukat. Itt csak a paradicsom húsát használjuk a lecsóhoz.
  6. Amikor a paprika elkezd puhulni, hozzáadjuk a nagyobb cikkekre vágott paradicsomhúst is, valamint a fele paprikakrémet, és tovább pirítjuk kb. 3 percig, hogy ne essenek szét a zöldségek.
  7. Teflon serpenyőben, kizsírozott sütőformában, kis lángon darabonként megsütjük a tojásokat. Amikor a formába öntjük, enyhén sózzuk, majd lefedjük egy percre a sütőformát, hogy a tojásfehérje mindenütt átsüljön, de a sárgája folyós maradjon.
  8. Az elkészült lecsóhoz adunk egy alaposan elkevert tojást, és jól belekeverjük, hogy ne látszódjon benne, de a tálaláshoz az elkészült ételt összetartsa.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28

Családommal, ha ráérünk, megnézzük a "Konyhafőnök" című adást. Mindig latolgatjuk, vajon hány adásban mérkőzhetnék meg, ugyanis én is jelentkeztem az adásba, de sajnos aznap hívtak próbafelvételre, mikor éppen külföldre indult a repülőgépünk. Fájó szívvel, de érthető módon az utazást választottam. Mindenesetre remek kis próba volt. Bizony igen feszített tempóba kell dolgozni ahhoz, hogy a megadott óra alatt elkészüljön az általam kitűzött négy adag. Leginkább időt rabló az alapanyagok előkészítése. Az ember, amikor a hétköznapokban összedob egy lecsót, nem is gondolná, hogy másképpen is lehet ezt tálalni. Pedig érdemes ráfordítani egy kis plusz energiát, mert mindjárt másképp esik az embernek az étel, ha a szemet is gyönyörködteti. Na nem itt, mert pontosan tudom, hogy nem vagyok egy tálaló művész, de azért ez egy tanulható dolog. Mindenesetre éhes kis családom izgatottan várta a végkifejletet. Tetszésüket elnyerte az eléjük tálalt ebéd.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!