r
Nosalty Logó

Könnyített Sacher muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Könnyített Sacher muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 818 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3267 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 405 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 818 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    203.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    471 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1734.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    877 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.9 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1662 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1581 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    975 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 3267 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 405 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt. Kapszlit teszünk a muffintepsibe.
  2. A margarint hőálló tálba tesszük, és rátördeljük a csokit. Mikróban 1-2 perc alatt összeolvasztjuk. (Fél percenként rá szoktam nézni, megkeverem, nehogy felforrjon!)
  3. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóporral és a sóval.
  4. A cukort és a tojást habosra keverjük, majd beleöntjük a vajas csokit, és beletesszük a jamet/lekvárt. (Ha szeretjük, mehet 4-5 kanállal is.)
  5. Végül a lisztes keveréket is hozzáöntjük, és gyorsan elkeverjük.
  6. Muffinformába adagoljuk, és megsütjük. Akkor igazán jó, ha kemény lesz kicsit a teteje, belül pedig puha marad!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10678
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 14.

Ajánló

Az eredeti recept szerint baracklekvárral, csokimázzal az igazi, de én csak egy kis tejszínhabot kínálok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Stahl Judit gyors muffinok könyvéből származik az alaprecept. Kicsit kevesebb cukorral és gluténmentes liszttel könnyebbé varázsolhatjuk eme nagyszerű süti újragondolását. Nálunk még aznap esete elfogy, ahogy elkészült... Nemsokára meglesz a 100%-ban diabetikus és gluténmenetes változat is, de még egy picit kísérletezgetek, hogy az íz és küllem is tökéletes mása legyen az eredetinek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...