r
Nosalty Logó

Királyi csirkemell burgonyapürével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Királyi csirkemell burgonyapürével
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

csirkemellhez

burgonyapüréhez

537
Kalória
34g
Fehérje
22.6g
Szénhidrátok
34.4g
Zsír
176.4g
Víz
144.6g
Koleszterin
2.9g
Rost
2.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

csirkemellhez

burgonyapüréhez

Összesen 537 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

csirkemellhez

burgonyapüréhez

Összesen 2146 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

csirkemellhez

burgonyapüréhez

Összesen 156 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    978.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    176.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 537 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136 g

Zsír

  • Összesen
    137.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3915 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1186 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1808 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    705.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    940 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 2146 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

csirkemellhez

  1. A csirkemelleket négy szeletre vágjuk, és enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk és borsozzuk.
  2. A tejbe belekeverünk két nagyobb evőkanál konyakot, és azzal leöntjük az előkészített csirkemellfilét. A konyakos tejben áztatjuk legalább 2-3 órát.
  3. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és a lecsurgatott csirkeszeleteket puhára sütjük benne.
  4. Egy tűztálló tálba szedjük a puha hússzeleteket, majd ráöntjük a vajas pecsenyelevet. Ezután aláöntjük a maradék konyakot.
  5. Befedjük a sajtszeletekkel, és meghintjük darált dióval.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és jól átsütjük (kb. 20 perc). A pecsenyelével érdemes egyszer-kétszer meglocsolni a húst, nehogy a dió ráégjen.
  7. A csirkemell akkor készült el, ha a sajt ráolvadt és a dió pedig aranybarna!

burgonyapüréhez

  1. A burgonyát alapos mosás után sós vízben megfőzzük.
  2. A héjazott főtt burgonyát pépesre törjük, belekeverjük a vajat és a tejet. Sózzuk. A fazekat a tűzre visszatéve habosra keverjük benne a pürét.
  3. A burgonyapürét tányérokra merjük, mellé tesszük a hússzeleteket. Tetszőlegesen díszítjük, és melegen kínáljuk friss salátával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

Férjem névnapjára készítettem ezt a különleges, valóban fejedelmi ételt. A csirkemell elkészítésének nagyszerű variációja. Könnyű, ízletes sült. Nagymamám sokszor tálalta fel, szintén ünnepi alkalmakkor.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

5 izgalmas opció Budapesten, ha nőnap alkalmából vacsorázni mennétek

Nem szeretem, mikor valaminek az ünneplését lesöprik az asztalról azzal a felkiáltással, hogy hát nem csak egy napon kell… Persze, hát élni is élünk egész évben, de azért a születésnapunkat megünnepeljük, nem? Ebből kiindulva, persze hogy nem csak nőnapon kell tisztelettel bánni a nőkkel, elismerni a munkájukat, de szerintem az, hogy ezt egész évre kiterjesztjük, és hogy egy adott napon feldobjuk egy kis extrával, tökéletesen megfér egymás mellett. Ezért most, a nemzetközi nőnap alkalmából ajánlunk öt izgalmas éttermet Budapesten, ahol méltó módon lehet ünnepelni.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!