r
Nosalty Logó

Karingó-csavart krumplis lángos

4,0

1 ÉRTÉKELÉS10 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Karingó-csavart krumplis lángos
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1044
Kalória
12.2g
Fehérje
86.9g
Szénhidrátok
72.3g
Zsír
71.1g
Víz
-
Koleszterin
4.1g
Rost
1.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 1044 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 6264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 376 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1250.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    984 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1044 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    433.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    197 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    157 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7502.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    903 mg
  • Nátrium
    5905 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    426.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    175 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 6264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 376 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit sós vízben megfőzzük, majd szűrőben hagyjuk, hogy jól lecsepeghessen, hűljön.
  2. Kimérjük a lisztet, hozzákeverjük a sót, cukrot, majd közepébe mélyedést készítünk, amibe kerül az élesztő. Leöntjük langyos vízzel és megszórjuk kis liszttel.
  3. Megtörjük a krumplit, s akkor adjuk a liszthez, ha már jól meghűlt (langyos se legyen), különben ellágyítja az anyagunkat és megtéveszt a liszt adagolásában.
  4. Hozzáöntjük a fél adag tejet és jól összedolgozzuk. Lassan, ahogy kéri, öntünk még hozzá, gyúrjuk és ismételjük a tej adagolását (azért kell lassanként, mert a liszttől, krumplitól függ, mennyit kér majd, én kb 100 ml-t szoktam elhasználni, de volt, hogy liszttel is kellett még szórni, ha nagyon ragadt volna).
  5. Amikor jól összeállt, gyúrjuk még kb 10-15 percet és letakarva duplájára kelesztjük (1- 1,5 óra).
  6. Lisztezett munkalapunkra óvatosan kiborítjuk, és kisebb ökölnyi darabból kezdünk el sodorni, hüvelykujjnyi vastag ostorokat. Ne lisztezzük agyon! Kettéhajtva megcsavarjuk őket, és végeiket enyhén megnyomjuk, hogy összeragadjon.
  7. Felhevített olajban jól átsütjük, az első adagból rögtön kóstolunk, hogy a belseje is átsült-e, ha igényli, pirosabbra süssük!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Gyermekként kellett nagyijaimtól sorra elbúcsúzni, mindegyik falun lakott, s mindegyik hagyott maga után értékes ízeket (és nemcsak). Most Mező-Baj (Bihar megye) egyik finomságát tárom elétek ebben a receptben.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ropogós tócsnigofri

A tócsnit több módszerrel is ropogósra süthetjük: serpenyőben, tepsiben, de akár gofrisütőben is készülhet. Így extrán roppanós lesz a külseje, plusz izgalmas formát is kap. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!