r
Nosalty Logó

Karamellás, mini fehércsokoládé torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bacver
Karamellás, mini fehércsokoládé torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 1015 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 3045 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 303 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1068.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.3 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 1015 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    178.7 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3206 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    968 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1247 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.8 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    987 micro
Összesen 3045 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A krémhez a tejszínt felforrósítjuk, beletördeljük a fehércsokit, ha teljesen felolvadt, akkor lehűtjük és pár órára a hűtőbe tesszük.
  2. A tojásfehérjéket, a csipet sóval habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább habosítjuk, amíg kifényesedik.
  3. Ekkor egy fakanál segítségével óvatosan belekeverjük a tojássárgákat. Összekeverjük a lisztet, a kakaót és a sütőport, majd ezt is belevegyítjük a masszába.
  4. Előmelegített, 180 fokos sütőben egy vékony lapot sütünk belőle (kb. 15 perc). Ha kihűlt a tészta, egy nagy fánkszaggatóval háromszor négy lapocskát vágunk ki belőle.
  5. A fehércsokis- tejszínes keveréket felhabosítjuk, mikor már félig felvert tejszín állagú, akkor hozzáadjuk a habfixálót és még egy kicsit habosítjuk.
  6. A karamellhez a cukrot egy száraz edényben lassú tűzön elkezdjük melegíteni, mikor már szép barna, hozzáöntjük a tejszínt és a tejet, kevergetjük, amíg egyneművé válik és besűrűsödik (kb. 5-10 perc).
  7. Ezután összeállítjuk a kis tortákat: tészta, krém, karamell, tészta, krém, karamell és így tovább... A torták külsejét is befedjük a krémmel, vagy tejszínhabbal és díszítjük.
  8. Érdemes pár órát hűteni fogyasztás előtt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 385
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 62921
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy csokoládés receptverseny kedvéért készültek ezek a tortácskák.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...