Kandírozott narancshéj 6 nap alatt
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.7 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 411.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 252 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 337 micro
-
β-crypt 550 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 612 micro
Összesen
417
kcal
- 1% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 617.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 381 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 211.5 g
-
Cukor 189 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 823.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 505 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 285 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 104 micro
-
β-karotin 674 micro
-
β-crypt 1101 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1224 micro
Összesen
833
kcal
- 1% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 44.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
60
kcal
Elkészítés
- A narancsokat éles késsel négy cikkre hámozzuk meg. Vágjuk kis kockákra, vagy szúrjuk ki apró formákkal.
- Áztassuk vízben 3 napig, naponként cseréljük a vizet.
- Majd öntsük le a vizet, mérjük meg a héj súlyát, és egy edénybe tegyünk pont annyi dkg cukrot, mint a lemért narancs. Majd öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi.
- 3 napon keresztül minden nap 10 percig forraljuk (a vizet már nem kell leönteni róla, harmadnapra szépen bevonja a narancshéjakat).
- Harmadnap az utolsó forralás után öntsük sütőpapírra, hagyjuk fél napig szikkadni, néha rázogassuk meg, hogy ne tapadjanak össze, majd tegyük csavaros tetejű, szép üvegbe.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 215
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 14440
- Feltöltés dátuma: 2011. november 27.
Ajánló
Nagyon finom kalácsokba, stollenekbe, kuglófba, de akár a bejglibe is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Receptes könyveim között egy fénymásolt, ezeréves papíron találtam. De nagyon finom, sokszor megcsináltam!