adag
Előkészítés
perc
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
133g mangó57 kcal
-
33g ásványvíz0 kcal
-
1g lapzselatin5 kcal
Összesen
62
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
400g mangó170 kcal
-
100g ásványvíz0 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
Összesen
184
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
79.4g mangó34 kcal
-
19.8g ásványvíz0 kcal
-
0.8g lapzselatin3 kcal
Összesen
37
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 40 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 112.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 606 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
62
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 120.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.5 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 337 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 1818 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
184
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 23.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 361 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
37
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db mangó
-
2 db lapzselatin
Elkészítés
- A mangó húsát turmixban vagy botmixerrel pürésítjük, majd átpasszírozzuk egy finom lyukú szűrőn és hozzákeverjük az ásványvizet.
- A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
- Közben a mangópüré negyedét kis lábasban felmelegítjük, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a zselatint. Kevergetve feloldjuk benne. A maradék mangót is belekeverjük a lábasba.
- Tölcsérrel a szifonba töltjük az egészet, a szifon tetejét erősen rátekerjük és belenyomjuk a patront.
- Jól összerázzuk és hűtőbe tesszük másfél-két órára. (F. Adriá ugyan 30 percet ír, hogy annyi elég a hűtésre, nekem több idő kellett hozzá, fél óra elteltével még túl híg volt a hab.)
- Receptkönyvben: 261
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 48196
- Feltöltés dátuma: 2008. október 07.
Ajánló
Kellékek: habszifon (fél literes) 1 habpatron
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
A habszifon hihetetlen sokoldalú konyhai eszköz, korántsem csak tejszínhab gyártására alkalmas: sokféle finomságot készíthetünk benne, édes és sós habokat egyaránt. Az alábbi gyümölcshab Ferran Adriá útmutatása alapján készült.