r
Nosalty Logó

Mangóhab

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Mangóhab
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 37 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    40 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    606 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 62 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    337 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1818 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 184 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    361 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 37 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mangó húsát turmixban vagy botmixerrel pürésítjük, majd átpasszírozzuk egy finom lyukú szűrőn és hozzákeverjük az ásványvizet.
  2. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
  3. Közben a mangópüré negyedét kis lábasban felmelegítjük, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a zselatint. Kevergetve feloldjuk benne. A maradék mangót is belekeverjük a lábasba.
  4. Tölcsérrel a szifonba töltjük az egészet, a szifon tetejét erősen rátekerjük és belenyomjuk a patront.
  5. Jól összerázzuk és hűtőbe tesszük másfél-két órára. (F. Adriá ugyan 30 percet ír, hogy annyi elég a hűtésre, nekem több idő kellett hozzá, fél óra elteltével még túl híg volt a hab.)
  • Receptkönyvben: 261
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 48196
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 07.

Ajánló

Kellékek: habszifon (fél literes) 1 habpatron

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A habszifon hihetetlen sokoldalú konyhai eszköz, korántsem csak tejszínhab gyártására alkalmas: sokféle finomságot készíthetünk benne, édes és sós habokat egyaránt. Az alábbi gyümölcshab Ferran Adriá útmutatása alapján készült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...