r
Nosalty Logó

Japán uborkasaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Harmathy Ildikó
Japán uborkasaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 37 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 22 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1070.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    961 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 37 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4282.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    3844 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    586.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 145 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 22 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkát miután megmostuk, vékony szeletekre vágjuk.
  2. A borecetet a sóval, cukorral és szójaszósszal jól elkeverjük – a cukor és a só is olvadjon fel.
  3. A dresszingből keveset a tálra merünk, az uborkákat szépen a tálra sorakoztatjuk.
  4. A maradék dresszinget az uborkára csurgatjuk.
  5. A szezámmagot szárazon egy serpenyőben pár percig pirítjuk, majd az uborkára szórjuk.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Receptkönyvben: 292
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 61
  • Össznézettség: 44028
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 26.

Ajánló

A díszítésként alkalmazott uborka-tölcsérkékhez jól besózom az uborkaszeleteket, hogy felpuhuljanak. Középről sugárirányban elvágom és a vágott széleket egymás alá csúsztatom.

Receptkategóriák

Japán uborkasaláta
Harmathy Ildikó 313 recept

Egy német nyelvű szakácskönyvben találtam a receptet. Oli majd megmondja, evett-e ilyet Japánban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek