r
Nosalty Logó

Joghurtos gyümölcstorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Joghurtos gyümölcstorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

410
Kalória
10.9g
Fehérje
43.5g
Szénhidrátok
20g
Zsír
60.6g
Víz
175.5g
Koleszterin
1.2g
Rost
32.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 410 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2470 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 174 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 410 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    119.8 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2185.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    833 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.2 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    363.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    987 micro
Összesen 2470 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját a cukorral, a citromhéjjal és a vanília aromával habosra verjük.
  3. A tojásos masszát a fehérjehabra öntjük, a lisztet és a sütőport rászitáljuk és lyukas fakanállal óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Amint elkészült (tűpróbával ellenőrizzük), a sütőpapírt leszedjük róla, és a formában hagyjuk kihűlni.
  6. A krém elkészítése: a gyümölcsjoghurtot, a gyümölcspürét, a mézet, a cukrot és a citromhéjat alaposan összekeverjük.
  7. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a gyümölcsös krémhez keverjük.
  8. Ha lapzselatint használunk, hidegvízbe áztatjuk pár percre, ha "megkocsonyásodott" kinyomkodjuk, és 1 dl forró (de nem forrásban lévő) vízben feloldjuk, és ha kissé elhűlt a krémünkhöz vegyítjük.
  9. A krémet a tortaformában hagyott piskótára öntjük, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  10. Ha a krém megszilárdult, tetszés szerinti formát teszünk ki a gyümölcsökből, elkészítjük a tortazselatint, és a tetejére öntjük, majd újabb 1 órára hűtőbe tesszük.
  11. Késsel a torta szélét óvatosan végigvágjuk, és a tortaforma szélét leemeljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28

Nem tudom, szerepel-e már az oldalon ez a torta recept így, én mindig is így készítetettem. Nagyon szeretem, mert egy könnyű habos desszert. Én általában málnával és erdei gyümölcsökkel szoktam elkészíteni, de mindenki kedve szerint tud válogatni az idénygyümölcsökből. A gyümölcshöz megfelelő joghurtot válasszunk. Én azért használok lapzselatint, mert kényelmesebb az elkészítése, gyorsabban feloldódik (és nincs olyan kellemetlen szaga, mint a sima étkezési zselatinnak). Ha nincs időnk megvárni a 3 órás hűtést, akkor fél óra alatt a fagyasztóban ugyanazt a hatást érhetjük el.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!