r
Nosalty Logó

Isteni tejszínes narancstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Isteni tejszínes narancstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 857 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5134 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 174 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    801.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    194 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 857 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    238.8 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4808 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1684 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1640 mg
  • Nátrium
    1104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    677.3 g
  • Cukor
    404 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1269.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1531 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    493 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1406 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    831 micro
  • β-crypt
    1164 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2205 micro
Összesen 5134 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A tojásokat a cukorral felverjük, majd beleöntjük felváltva az olajat és a narancslevet, jól elkeverjük. Majd hozzáadjuk apránként a lisztet, a sütőport és a narancs reszelt héjat.
  3. Egy 27 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a tésztát és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!
  4. A pudingport elkeverjük a tejjel-jó sűrű pudingot kell kapjunk - és belekeverjük a narancsok reszelt héjat és kockázott húsat.
  5. A tejszínt a habfixalókkal meg a vaníliás cukrokkal kemény habbá verjük, majd a narancsos pudinghoz óvatosan hozzákeverjük.
  6. A tortalapot, miután kihűlt félbevágjuk, megtöltjük a krémmel, kívülről is bevonjuk, és végezetül pucolt, vékony szeleteke vágott naranccsal beborítjuk, pár órára a hűtőbe tesszük és már fogyasztható is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 24761
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon régen ettem egyszer vendégségben egy narancstortát, az lett a kedvencem, el voltam ájulva! Megpróbáltam a receptet beszerezni a készítőjétől, de nem sikerült, azt mondta ez családi titkos recept:( Most évek után úgy döntöttem, megpróbálom létrehozni és megfejteni a családi titkot. És mit ad Isten, sikerült! Remélem másoknak is úgy fog ízleni, mint nekem, és nem kell megfejteni a titkot:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...