Isteni tejszínes narancstorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
37g tojás46 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
-
30g narancslé14 kcal
-
2g narancshéj2 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
A krémhez
-
29 kcal
-
67g tej37 kcal
-
67g habtejszín195 kcal
-
5g habfixáló20 kcal
-
13 kcal
-
87g narancs30 kcal
-
2g narancshéj2 kcal
A díszítéshez
-
87g narancs30 kcal
Összesen
857
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
180g narancslé85 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
32g habfixáló120 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
520g narancs178 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
A díszítéshez
-
520g narancs178 kcal
Összesen
5134
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
7.5g tojás9 kcal
-
8.5g cukor33 kcal
-
8.5g finomliszt31 kcal
-
6.1g narancslé3 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
2.9g napraforgó olaj25 kcal
A krémhez
-
1.5g vaníliás pudingpor6 kcal
-
13.6g tej8 kcal
-
13.6g habtejszín40 kcal
-
1.1g habfixáló4 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
17.6g narancs6 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
A díszítéshez
-
17.6g narancs6 kcal
Összesen
174
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 39.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 801.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 281 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 273 mg
-
Nátrium 184 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.9 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 211.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 255 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 234 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 194 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 368 micro
Összesen
857
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 79.7 g
Zsír
-
Összesen 238.8 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 1164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4808 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 1684 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 209 mg
-
Foszfor 1640 mg
-
Nátrium 1104 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 677.3 g
-
Cukor 404 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1269.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1531 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 493 mg
-
D vitamin: 251 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 450 micro
-
Kolin: 737 mg
-
Retinol - A vitamin: 1406 micro
-
α-karotin 93 micro
-
β-karotin 831 micro
-
β-crypt 1164 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2205 micro
Összesen
5134
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
174
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
25 dkg cukor
-
25 dkg finomliszt
-
2 narancsból nyert narancslé
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 dl napraforgó olaj
A krémhez
-
4 dl tej
-
400 ml habtejszín
-
4 csomag habfixáló
-
2 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez
-
2 db narancs
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A tojásokat a cukorral felverjük, majd beleöntjük felváltva az olajat és a narancslevet, jól elkeverjük. Majd hozzáadjuk apránként a lisztet, a sütőport és a narancs reszelt héjat.
- Egy 27 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a tésztát és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!
- A pudingport elkeverjük a tejjel-jó sűrű pudingot kell kapjunk - és belekeverjük a narancsok reszelt héjat és kockázott húsat.
- A tejszínt a habfixalókkal meg a vaníliás cukrokkal kemény habbá verjük, majd a narancsos pudinghoz óvatosan hozzákeverjük.
- A tortalapot, miután kihűlt félbevágjuk, megtöltjük a krémmel, kívülről is bevonjuk, és végezetül pucolt, vékony szeleteke vágott naranccsal beborítjuk, pár órára a hűtőbe tesszük és már fogyasztható is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 27
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 150
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 24761
- Feltöltés dátuma: 2010. október 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Nagyon régen ettem egyszer vendégségben egy narancstortát, az lett a kedvencem, el voltam ájulva! Megpróbáltam a receptet beszerezni a készítőjétől, de nem sikerült, azt mondta ez családi titkos recept:( Most évek után úgy döntöttem, megpróbálom létrehozni és megfejteni a családi titkot. És mit ad Isten, sikerült! Remélem másoknak is úgy fog ízleni, mint nekem, és nem kell megfejteni a titkot:)