r
Nosalty Logó

Húsvéti tojáslikőrös süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsvéti tojáslikőrös süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

A tetejére

Összesen 1504 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

A tetejére

Összesen 6014 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

A tetejére

Összesen 460 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    87.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    609 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 1504 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    350.6 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3301.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    830 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1422 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    649.6 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2438 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1438 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 6014 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 460 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, a porcukorral és a sütőporral.
  2. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd a tojással összegyúrjuk. (Nagyon gyorsan dolgozzunk, hogy ne melegedjen fel a kezünktől a tészta!)
  3. Kb. 20 percre betesszük a hűtőbe. Ezalatt elkészítjük a krémet.
  4. A tejszínt az összetördelt csokival a mikróban összeolvasztjuk. (Csak óvatosan, nehogy túlmelegedjen!)
  5. Amikor már egynemű a csoki és a tejszín, hozzákeverjük a margarint vagy a vajat.
  6. Ezt még ízesítjük 1-2evőkanál tojáslikőrrel.
  7. Egy olyan edénybe tesszük, amelyben majd elektromos habverővel is tudjuk keverni, és betesszük a hűtőbe (vagy a mélyhűtőbe, ha kevés az időnk), hogy jól lehűljön. Nem kell megfagyasztani!
  8. Közben a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 3 mm vastagra, és kiszúrjuk tojás alakú szaggatóval. (Egy kb. 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatót tojás alakúra nyomtam. Vissza lehet hajlítani kerekre utána!)
  9. Minden második tojás közepét kicsi (3 cm-es) pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.
  10. Előmelegített sütőben megsütjük. Nem szabad otthagyni, mert 10 perc sem kell hozzá, hogy megsüljön. Inkább világosabb legyen, mint barna! Ha nincs túlsütve a linzer, akkor a tölteléktől jobban megpuhul.
  11. Kb. 15 dkg porcukrot 1-2evőkanál vízzel addig keverünk, míg sűrűn folyós és sima massza lesz belőle. (Legalább 5 perc, éstettem bele pár csepp színtelen mandulaaromát is, hogy finomabb legyen.)
  12. A lyukas tésztát ezzel vonjuk be, és hagyjuk száradni. Ez gyorsan megy.
  13. A krémet, mely a hűtőben jól megdermedt, egy elektromos habverővel összekeverjük, de csak annyira, hogy krémes legyen és kenhető.
  14. Ezzel a krémmel összeragasztunk egy egész és egy lyukas tésztát.
  15. A tojáslikőrt és a fehér csokit a mikróban összemelegítjük (de itt még óvatosabban kell, mert a tojás kicsapódhat a likőrben, ha túl forró lesz. (Nekem 15 másodperc elég volt, és utána már kevergetve, szépen összeolvadt a csokival.)
  16. Ezt a masszát belekanalazzuk a lyukakba, és így olyan lesz, mint egy félbevágott tojás. Ha van sárga ételfestékünk, néhány csepptől még sárgább lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10608
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Két évvel ezelőtt Húsvétra készítettem ezt a sütit, amelynek nagy sikere volt. Azóta is többször megsütöttem már. Nem csak mutatós, de nagyon finom is. Nem árt napokkal előbb elkészíteni, mert a krémtől így jól megpuhul a linzer és még finomabb, omlósabb lesz. Csak leírva hosszú. Itt további 17 kép található az elkészítés folyamatáról.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...