Húsvéti tojáslikőrös süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
10 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
25g habtejszín73 kcal
-
30g étcsokoládé164 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
5g tojáslikőr17 kcal
A mázhoz
-
38g porcukor145 kcal
-
2g víz0 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
A tetejére
-
38g fehér csokoládé202 kcal
-
13g tojáslikőr42 kcal
Összesen
1504
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
100g habtejszín292 kcal
-
120g étcsokoládé655 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
20g tojáslikőr67 kcal
A mázhoz
-
150g porcukor581 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
A tetejére
-
150g fehér csokoládé809 kcal
-
50g tojáslikőr168 kcal
Összesen
6014
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
23g finomliszt84 kcal
-
15.3g margarin110 kcal
-
4.6g porcukor18 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
7.7g habtejszín22 kcal
-
9.2g étcsokoládé50 kcal
-
6.1g vaj44 kcal
-
1.5g tojáslikőr5 kcal
A mázhoz
-
11.5g porcukor44 kcal
-
0.6g víz0 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
A tetejére
-
11.5g fehér csokoládé62 kcal
-
3.8g tojáslikőr13 kcal
Összesen
460
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 87.7 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 825.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 356 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.4 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 639 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 609 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 359 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
1504
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55 g
Zsír
-
Összesen 350.6 g
-
Telített zsírsav 143 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 133 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 504 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3301.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 830 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 283 mg
-
Foszfor 1422 mg
-
Nátrium 609 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 649.6 g
-
Cukor 396 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 215.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2558 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 219 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 275 mg
-
Retinol - A vitamin: 2438 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1438 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 335 micro
Összesen
6014
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 26.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.7 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
460
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
20 dkg margarin
-
6 dkg porcukor
-
1 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 kk sütőpor
-
1 csipet só
A krémhez
-
1 dl habtejszín
-
12 dkg étcsokoládé
-
20 ml tojáslikőr
A mázhoz
-
15 dkg porcukor
-
1 evőkanál víz
-
3 csepp mandulaaroma
A tetejére
-
15 dkg fehér csokoládé
-
0.5 dl tojáslikőr
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, a porcukorral és a sütőporral.
- Elmorzsoljuk benne a margarint, majd a tojással összegyúrjuk. (Nagyon gyorsan dolgozzunk, hogy ne melegedjen fel a kezünktől a tészta!)
- Kb. 20 percre betesszük a hűtőbe. Ezalatt elkészítjük a krémet.
- A tejszínt az összetördelt csokival a mikróban összeolvasztjuk. (Csak óvatosan, nehogy túlmelegedjen!)
- Amikor már egynemű a csoki és a tejszín, hozzákeverjük a margarint vagy a vajat.
- Ezt még ízesítjük 1-2evőkanál tojáslikőrrel.
- Egy olyan edénybe tesszük, amelyben majd elektromos habverővel is tudjuk keverni, és betesszük a hűtőbe (vagy a mélyhűtőbe, ha kevés az időnk), hogy jól lehűljön. Nem kell megfagyasztani!
- Közben a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 3 mm vastagra, és kiszúrjuk tojás alakú szaggatóval. (Egy kb. 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatót tojás alakúra nyomtam. Vissza lehet hajlítani kerekre utána!)
- Minden második tojás közepét kicsi (3 cm-es) pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.
- Előmelegített sütőben megsütjük. Nem szabad otthagyni, mert 10 perc sem kell hozzá, hogy megsüljön. Inkább világosabb legyen, mint barna! Ha nincs túlsütve a linzer, akkor a tölteléktől jobban megpuhul.
- Kb. 15 dkg porcukrot 1-2evőkanál vízzel addig keverünk, míg sűrűn folyós és sima massza lesz belőle. (Legalább 5 perc, éstettem bele pár csepp színtelen mandulaaromát is, hogy finomabb legyen.)
- A lyukas tésztát ezzel vonjuk be, és hagyjuk száradni. Ez gyorsan megy.
- A krémet, mely a hűtőben jól megdermedt, egy elektromos habverővel összekeverjük, de csak annyira, hogy krémes legyen és kenhető.
- Ezzel a krémmel összeragasztunk egy egész és egy lyukas tésztát.
- A tojáslikőrt és a fehér csokit a mikróban összemelegítjük (de itt még óvatosabban kell, mert a tojás kicsapódhat a likőrben, ha túl forró lesz. (Nekem 15 másodperc elég volt, és utána már kevergetve, szépen összeolvadt a csokival.)
- Ezt a masszát belekanalazzuk a lyukakba, és így olyan lesz, mint egy félbevágott tojás. Ha van sárga ételfestékünk, néhány csepptől még sárgább lesz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 93
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10608
- Feltöltés dátuma: 2011. április 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Két évvel ezelőtt Húsvétra készítettem ezt a sütit, amelynek nagy sikere volt. Azóta is többször megsütöttem már. Nem csak mutatós, de nagyon finom is. Nem árt napokkal előbb elkészíteni, mert a krémtől így jól megpuhul a linzer és még finomabb, omlósabb lesz. Csak leírva hosszú. Itt további 17 kép található az elkészítés folyamatáról.