r
Nosalty Logó

Húsvéti bárány

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Húsvéti bárány
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 587 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1761 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4521.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    1279 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    1804 mg
  • Nátrium
    1364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 587 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    94.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13565.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    3838 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    5413 mg
  • Nátrium
    4093 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.9 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    647 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 1761 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2757.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    1100 mg
  • Nátrium
    832 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 357 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű margarint, cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót és a 2 tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, keményítőt és a darált diót, mogyorót vagy mandulát, és a rum vagy mandula aromát.
  2. A kivajazott, lisztezett formába kanalazzuk a tésztát és megsütjük. Tűpróbát alkalmazzunk!
  3. Ha kész, a formában hagyjuk kihűlni, majd a formát levesszük róla, és porcukorral szórjuk meg. Nyakába színes szalagot kötünk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3579
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti bárány
Kovács Györgyi 57 recept

Legalább 15 éve van ez a bárányformám. Akkor még nem nagyon lehetett ilyen különleges formákat kapni. Szerencsére jó pár éve elérhető nagyon sok helyen, és baráti áron. Ez a barika (osterlamm) a németek jellegzetes húsvéti süteménye. Mi nagyon kedveljük, mert nagyon finom, könnyű édesség. Ha mandulával készítjük, akkor a barna héját távolítsuk el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...