r
Nosalty Logó

Hetes lángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hetes lángos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 1182 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 11826 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 430 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    89.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 1182 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.3 g

Zsír

  • Összesen
    894.5 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    404 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    317 g
  • Koleszterin
    608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8652.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    399 mg
  • Kálcium
    1044 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    2029 mg
  • Nátrium
    4819 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    805.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    721.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    352 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    757 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 11826 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 430 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukros, langyos tejbe morzsoljuk, jó 10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Ezután a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk-dagasztjuk (akár robotgép dagasztójával).
  3. Nagy tálba töltjük, lefödjük, hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Amikor sütni akarjuk, kezeinket bőségesen bekenjük étolajjal, kiveszünk a tésztából egy adagot és jól széthúzkodjuk.
  5. Forró olajban (én a fritu legmagasabb hőfokú állását használom, azt, ami a mirelitekhez van jelölve,) oldalanként kb. 2-3 percig (pirulásig) megsütjük.
  6. Jól lecsöpögtetjük.
  • Sütés ideje: 2 perc
  • Receptkönyvben: 950
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 113
  • Össznézettség: 182157
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hetes lángos néven ismertem meg egy női magazinból, ahová Veszprémi Miklósné küldte be a receptet. Nevét onnan kapta, hogy hűtőszekrényben 1 hétig gond nélkül eláll, s frissen mindig éppen annyit süthetünk belőle, amennyit épp szeretnénk. Olcsó, gyorsan elkészíthető és mind nagyon szeretjük. Kell ennél több? :-)

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...