r
Nosalty Logó

Hercegnő torta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mamacica
Hercegnő torta 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kicsi piskótához

A nagy piskótához

A krémhez

A torta bevonásához és díszítéshez

Összesen 999 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kicsi piskótához

A nagy piskótához

A krémhez

A torta bevonásához és díszítéshez

Összesen 7990 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kicsi piskótához

A nagy piskótához

A krémhez

A torta bevonásához és díszítéshez

Összesen 246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1037.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.7 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 999 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.8 g

Zsír

  • Összesen
    318.2 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8301.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    2501 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    2626 mg
  • Nátrium
    2759 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1109.8 g
  • Cukor
    785 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    587.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2904 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    1680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2865 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2718 micro
Összesen 7990 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A kicsi piskótához

A nagy piskótához

A krémhez

A torta bevonásához és díszítéshez

Elkészítés

A kicsi piskótához

  1. Tortalapok készítése:
  2. Amennyiben nem készen vásároljuk a piskóta lapokat, úgy a legkisebb méretű tortaformában 4db tojásból, a legnagyobb torta formában 7 tojásból készítünk a szokásos módon piskóta lapokat.
  3. A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját krémszerűvé keverjük a cukorral, végül a citrom reszelt héját is bele tesszük. A fehérjébe teszünk pici sót és cukrot és nagyon kemény habbá felverjük. Keveset a krémszerű sárgájához keverünk, majd fokozatosan nagyon óvatosan a sütőporral kevert liszttel felváltva összekeverjük. A megfelelő szilikonos sütőpapírral bélelt, vagy teflonos torta formába 180C fokon készre sütjük.
  4. Krém készítése:
  5. Amíg a torták hűlnek, az 1l tejből és a lisztből (tetszés szerint pudingporból) sűrű krémet főzünk, a következő képpen:
  6. A tejet odatesszük forrni, de kb 1dl tejet félreteszünk, amivel a lisztet péppé kavarjuk. A forrásban lévő tejből egy merőkanálnyit hozzáadunk a tejes péphez, és csomómentesre kavarjuk, majd hozzáöntjük a forrásban lévő tejhez, állandó kavarás mellett sűrű krémmé főzzük, majd félre tesszük hűlni.
  7. Néha kavargatjuk, hogy a teteje ne bőrösödjön.
  8. A vajat a cukorral habosra kavarjuk és ízesítjük a vaníllia aromával.
  9. Amikor a főzött krém kihűlt összekavarjuk a cukorral habosra kevert margarinnal.
  10. Tölcsérek előkészítése:
  11. Elkészítjük a tasakon levő leírás alapján a rózsaszínű cukormázat.
  12. Előkészítjük a tölcséreket: levágjuk a hegyüket, kb. 2-3 cm-t. (tetszés szerint).
  13. 1 db tölcsér kivételével.Minden tölcsér öblösebb részét be cakkozzuk. Vigyázni kell, mert könnyen törik. Használhatunk éles tapétavágó kést.
  14. Ezek után egyenként bevonjuk a tölcséreket, hogy száradjanak. Az 1db egészben hagyott tölcsér 2-3cm-es cakkos részét levágjuk, ugyanis ezek a részek kerülnek majd a torta középre a képen látható módon. A gyöngyöket már itt rátehetjük száradás előtt.
  15. Tortalapok betöltése:
  16. A kihűlt tortalapokat félbe vágjuk, és először a lekvárral, majd a krémmel megkenjük.
  17. Az emeletes torta legfelső lapját csak lekvárral kenjük meg. A nagy torta lap felső lapját középen krémmel is, hogy össze ragadjon a kicsi tortalappal.
  18. A torta díszítése:
  19. Most elkészítjük a cukormázakat: 1 tasak fehéret és 1 tasak rózsaszínt.
  20. A tetejére rózsaszínű, az oldalára fehér színű cukormáz kerül.
  21. A bevont tölcsérekből a 2-3 cm-es levágott tölcsér darabka cakkos résszel fölfelé középre kerül, az 1db csúcsos csonka tölcsér az öblös részével lefelé kerül az előző csonka tölcsér közepére.
  22. A többi tölcsért óvatosan egyenlő távolságra az alsó tortán helyezük el. Fantáziánkra bízva a gyönggyel és szivecskékkel díszítjük.
  23. 2-3 órát hideg helyen tartjuk fogyasztás előtt.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22-30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 23172
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 02.

Ajánló

A cukormázat közvetlen a bevonás előtt készítsük, és nagyon pici vízzel, hamar szárad, de ha sok vizet teszünk a porhoz, nagyon nehéz vele dolgozni. A cukormázat (marcipán ízű pl.) lehet ételfestékkel a kívánt színre színezni és akkor nem kell kétfélét vásárolni. Mivel nagyon munkaigényes, ezért előző nap a tortát kisütöm, a krémet megfőzöm, másnap reggel összeállítom és díszítem a tortát és este, már lehet is ünnepelni. Kitartást kívánok az elkészítéshez és jó étvágyat az ünnepelteknek!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hercegnő torta 2.
Mamacica 6 recept

Három lány unokám van, akik valahol láttak Hercegnős tortát. Elmondásuk alapján, hozzátéve saját ötleteimet készítettem el az elsőt, majd színárnyalatban eltérő másodikat és harmadikat is. Nagyon munkaigényes, de a végeredmény: mosolygós arcok, csillogó szemek... Megéri!

Hozzávalók

A kicsi piskótához

A nagy piskótához

A krémhez

A torta bevonásához és díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...