r
Nosalty Logó

Házi fekete sör

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Norbi06
Házi fekete sör
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

20 l sörhöz

1198
Kalória
36.6g
Fehérje
258.1g
Szénhidrátok
5.6g
Zsír
41.9g
Víz
-
Koleszterin
35.2g
Rost
2.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 2% Zsír

20 l sörhöz

Összesen 1198 kcal
  • 11% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 2% Zsír

20 l sörhöz

Összesen 14351 kcal
  • 11% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 2% Zsír

20 l sörhöz

Összesen 342 kcal
  • 11% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1638.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    1029 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 1198 kcal
  • 11% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    439.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19657 g
  • Cink
    84 mg
  • Szelén
    1565 mg
  • Kálcium
    1331 mg
  • Vas
    111 mg
  • Magnézium
    3989 mg
  • Foszfor
    12348 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3096.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    422 mg

Víz

  • Összesen
    503.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    17 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    264 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    1572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6640 micro
Összesen 14351 kcal
  • 11% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 342 kcal

Elkészítés

20 l sörhöz

  1. A magokat, pelyheket megroppantjuk,és 12 literfix 67 fokos vízben tartjuk 1,5 óráig.
  2. A hőmérsékletet megemeljük 78 fokra, majd leszűrjük a gabonát.
  3. A gabonaágyon áttöltünk még 18 liter 78 fokos vizet.
  4. Az összegyűlt kb. 25 liter folyadékot felforraljuk, beledobjuk a komlót,és 60 percig lobogva főzzük.
  5. Utána gyorsan lehűtjük 25 fokra, majd hozzáadjuk az élesztőt steril körülmények között. Lefedjük légmentesen.
  6. 10 nap után átfejthetjük a leerjedt sört palackokba, hordókba,2-4 hetet érni hagyjuk, és behűtve fogyasszuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 perc
  • Főzés ideje: 180 perc

Azért rakom fel ezt a receptet ide, hogy népszerűsítsem a házi sörkészítést az itteni körökben is, mivel a magyar sörkultúra és sörgasztonómia napjainkban éledezik újra hamvaiból. Szeretném, ha tudnák az emberek, hogy nem csak a tükrös, szinte hab nélküli, jellegtelen, vízízű nyári tömeglágerek léteznek, hanem rendkívül sok sörkülönlegesség is, melyek mind fogyasztásra, mind a sörrel való főzéshez is sokkal jobban alkalmasak: a házi sörben nincs adalékanyag, nincs kén, aroma, kivonatok, laktóz, viszont ízletesek, dús a habjuk, természetesek, és évekig elállnak pasztőrözés nélkül is. Hajrá, mindenki főzzön sört!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marokkói mentatea

Marokkóban bármerre járunk, egészen biztos, hogy rövid időn belül frissen főtt mentateával fognak kínálni minket. Ez a mentatea azonban valójában egy friss mentával ízesített zöld ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!