r
Nosalty Logó

Házi fehér kenyér 11. - Pataki tálban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
pamelie
Házi fehér kenyér 11. -  Pataki tálban
adag
Sütés
perc
római tál
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 508 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3049 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 508 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    99.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4363.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    749 mg
  • Nátrium
    3134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 3049 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 294 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ebben a sorrendben bepakoljuk a hozzávalókat a kenyérsütőbe, 20 percig dagasztjuk.
  2. Addig a Pataki tálat beáztatjuk egy-másfél órára.
  3. Ha kész a tészta, kiöntjük, picit átgyúrjuk. Lisztezett tálban, kendővel letakarva meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkára borítjuk, megformázzuk, betesszük a margarinnal megkent, sütőpapírral bélelt Pataki tálba, megint letakarjuk a kendővel, és 20 percre visszatesszük meleg helyre pihenni.
  5. Éles késsel bevágjuk a tésztát, rátesszük a tál tetejét, hideg sütőbe toljuk. 20 percig sütjük 230 fokon, majd 30 percig 200 fokon. Ezután levesszük a tetejét, vizes ecsettel, tollal egyszer megkenjük, hogy jó ropogós legyen a héja, és visszatoljuk 10-15 percre, míg szép aranybarna nem lesz.
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 1898
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 68
  • Össznézettség: 277535
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 30.

Ajánló

Most éppen csülkös bableves készült hozzá, de nagyon finom egyszerű vajjal, tejjel, lekvárral, felvágottakkal, szendvicskrémekkel, gyakorlatilag bármivel, amihez nélkülözhetetlen a jó házi kenyér semmivel össze nem hasonlítható íze.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pamelie 59 recept

Életem első kenyere. Na jó, a második, mert tegnap már volt egy főpróba, de nem igazán stimmeltek az arányok, úgyhogy kicsit kísérletezni kellett a mennyiségekkel, de ez így nagyon finomra sikerült. Fantasztikusan tömör, masszív, igazi rusztikus kenyér, körben ropogós a héja, sütés közben elképesztően intenzív illata van. Menetközben nem kell locsolgatni, mert a beáztatott római tálból épp elég nedvességet kap. Természetesen elkészíthető, begyúrható kézzel is, sajnos az én csuklóm a majd fél órás dagasztáshoz kevés. Fontos, hogy hideg sütőbe tegyük, különben elrepedhet a tál.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...