r
Nosalty Logó

Hagymás - virslis töltött lángos

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hagymás - virslis töltött lángos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 8613 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 358 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    86.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1198.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 1437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.9 g

Zsír

  • Összesen
    521.5 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    233 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    166 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7191.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    443 mg
  • Kálcium
    1593 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    2121 mg
  • Nátrium
    2653 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    801.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    662.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    176 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    713 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 8613 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 358 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és 24 órát a hűtőben pihentetjük.
  3. Olajos kézzel kerek lángos formát készítünk, és a közepére karikára vágott virslit, és hagymát teszünk.
  4. A kerek lángost félbehajtjuk, és kis "batyut" formázunk, jó gondosan, hogy sütés közben ne potyogjon ki semmi.
  5. Bő olajban, lassú tűzön megsütjük (fontos, hogy lassú tűzön, mert így van ideje a hagymának, és a virslinek megpárolódni).
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20549
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 08.

Ajánló

Fokhagymás tejföllel, és reszelt sajttal tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lángos életem legszebb időszakát végigkísérte. Amíg a kisfiammal várandós voltam, nem volt semmi panaszom, nem gyötört rosszullét, semmi terhességre utaló jel. Egyedül csak a lángost kívántam, de azt nagyon durván :-) Már akkor is lángost ettem reggel, délben, este, amikor még nem is tudtam, hogy babát várok. És ez így volt az utolsó  hetekig. Ennyi idő alatt a hagyományos lángost meguntam, ezért újabb és újabb variációt találtam. Köztük ez a kedvencem.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...