Hagymás máj tört burgonyával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
546
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1091
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 863 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1397.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 873 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 412.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 8240 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 41 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1514 micro
-
Kolin: 514 mg
-
Retinol - A vitamin: 8225 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 143 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 100 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
546
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.1 g
Zsír
-
Összesen 40.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1725 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2794.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 275 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 198 mg
-
Foszfor 1746 mg
-
Nátrium 384 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 825.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 16480 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 175 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3027 micro
-
Kolin: 1027 mg
-
Retinol - A vitamin: 16450 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 285 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
1091
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1378 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 1375 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 17 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
91
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A hagymát csíkora vágjuk. Olívaolajon megdinszteljük.
- A megtisztított májat a serpenyőbe tesszük, a só kivételével minden fűszert hozzáadunk.
- Kb. 10 perc alatt elkészül. (Úgy szoktam megnézni, mikor jó, hogy egy ducibb májdarabkát ketté vágok, és ha nem piros a leve, rögtön elzárom.)
- Utólag megsózzuk.
- A burgonyát kevés sós vízben megfőzzük, a főzővízből adunk hozzá, és megtörjük.
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 178
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 26132
- Feltöltés dátuma: 2012. február 11.
Ajánló
Savanyú uborkával, vegyes vágott savanyúsággal a legfinomabb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ahogy ígértem 600-650 (személyenként) kalóriás ebéd ötleteket próbálok beküldeni. Egyszerű, könnyen elkészíthető ételeket. Amivel fogyni is lehet!!! !Mert kevés zsiradékot használunk. Persze nem akarok most diétás programot hirdetni ezzel, de ha le tudunk mondani a fehér kenyérről, az esti kiadós vacsorákról, és a nasizásról biztos a siker. Egy könnyű tészta nélküli leves mindig belefér ebbe az ebédbe, így nem kell lemondanunk a megszokott ízekről, a finom ételekről. Nem kell lemondanunk jó ebédről!