r
Nosalty Logó

Habos Toffifee torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Habos Toffifee torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

1136
Kalória
19.1g
Fehérje
101.6g
Szénhidrátok
75.3g
Zsír
32.4g
Víz
112g
Koleszterin
10.5g
Rost
64.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 1136 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 5677 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 390 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    75.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 1136 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.5 g

Zsír

  • Összesen
    376.3 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3835 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    754 mg
  • Foszfor
    1603 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    35 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.1 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

Víz

  • Összesen
    162.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 5677 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 390 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. Egy nappal korábban készítjük el a krémet. A hulaláttegyük fel forrni. Ha felforrt, beletörjük a csokit, beletesszük a cukrot (elhagyható) és a 125 g Toffifeet. Keverjük simára. Távolítsuk el a csokis, tejszínes- nugátos krémből a mogyorókat, amelyek a Toffifee-ből származnak.
  2. Tegyük a hűtőbe 1 éjszakára.
  3. Piskóta elkészítése: A tojásokat 3 evőkanál hideg vízzel és a cukorral robotgép segítségével magas fokozaton verjük legalább 10-15 percig. Meg fog duplázódni, nagyon habos, könnyű, fehéres-sárgás krémet kapunk.
  4. A többi hozzávalót szitáljuk bele a tojáshabba. Forgassuk össze, ne maradjon benne lisztes rész!
  5. Béleljünk ki sütőpapírral egy 18-20 centiméteres tortaformát.
  6. Süssük 170 fokon 20-25 percig.
  7. A mogyorós nugátos hab elkészítése: Fogjuk az 1 éjszakán át hűtött tejszínes krémünket, és verjük kemény habbá. Mivel előző nap felforraltuk, majd lehűtöttük a tejszínt, könnyedén fel tudjuk verni, nem fog összeesni.
  8. Forgassuk bele a darált, pirított mogyorót.
  9. A torta összeállítása: Vágjuk ketté a kihűlt tortalapokat. Az első tortalapot helyezzük a kapcsos tortaformánkba. Kenjük rá a nagy adag mogyorós habot. Helyezzük rá a második tortalapot, kenjük meg a maradék krémmel. Tegyük be 1-2 órára a hűtőbe.
  10. Ha kicsit összeállt, óvatosan szedjük le róla a tortaformát, szórjunk a tetejére kakaóport, darált mogyorót és Toffifeet.
  11. Akár tortaforma nélkül is összeállíthatjuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 18-20

Nagyon egyszerű, finom, könnyű, mogyorós torta! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezek a mi kedvenc fagyizóink az országban: a retrótól a...

Hamarosan indul a fagyiszezon, se vége se hossza nem lesz a különböző ízvariációkat kínáló, hívogató fagyispultoknak az országban. Azért, hogy titeket se érjen váratlanul a fagylaltdömping, ajánlunk hat helyet az országban, kézművest, retrót, modernet és klasszikust egyaránt, ahol biztosan nem fogtok csalódni.

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!