Grízes őszibarackos süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
354
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
2115
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 552.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 237 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.9 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 148.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 70 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 177 micro
Összesen
354
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.6 g
Zsír
-
Összesen 77.8 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 543 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3312.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 888 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 1425 mg
-
Nátrium 738 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 311.2 g
-
Cukor 144 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 891.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 799 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 384 mg
-
Retinol - A vitamin: 692 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1111 micro
-
β-crypt 418 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1063 micro
Összesen
2115
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzámérjük a búzadarát, belekeverjük a sütőport.
- A joghurtot, a tojásokat, a cukrot és a vaníliarúd kikapart magjait egy másik tálban, kézi habverő segítségével, gyorsan összekeverjük.
- Hozzáadjuk a már kihűlt, olvasztott vajat, majd több részletben a lisztes keveréket is. A tésztát min. fél órát állni hagyjuk, hogy ez idő alatt a búzadaraszemek megszívhassák magukat, megpuhulhassanak.
- Közben előkészítjük a gyümölcsöt: a barackokat megmossuk, lehúzzuk a héjukat, kimagozzuk és vékony (kb 0,5 cm-es cikkekre) vágjuk. Citromlével lecsöpögtetjük, összeforgatjuk az evőkanálnyi búzadarával, és szűrőbe tesszük, hagyjuk a levét lecsepegni.
- A masszát (fél gáztepsinyi méretű) kivajazott-lisztezett tepsibe simítjuk.
- A tetejére rakosgatjuk a barackszeleteket.
- Légkeverésen 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 1352
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 168801
- Feltöltés dátuma: 2009. július 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Petra
537 recept
Imádom a nyarat és a gyümölcsöket. Ilyenkor az ember eszébe sem jut a csokoládé, minden csak a gyümölcsös édességekről szól. Az utóbbi hetekben már többedszerre kaptam ajándékba gyönyörű, kiskertben termett gyümölcsöt: múltkor egrest, amiből üdítő egres granitát készítettem, most pedig zamatos őszibarackokat és ebből akartam valami finomat készíteni. Kicsi Vúnál tetszett meg a recept.