r
Nosalty Logó

Görög tejpite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Esteraki
Görög tejpite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

661
Kalória
12.5g
Fehérje
109.6g
Szénhidrátok
17.9g
Zsír
66.9g
Víz
101.2g
Koleszterin
860.2mg
Rost
81.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pite

Szirup

Összesen 661 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pite

Szirup

Összesen 7917 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pite

Szirup

Összesen 176 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 661 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    150.5 g

Zsír

  • Összesen
    215.2 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4945.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    2533 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    840 mg
  • Nátrium
    1333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1314.8 g
  • Cukor
    981 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    802.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1883 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    925 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1798 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    997 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1421 micro
Összesen 7917 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

Pite

  1. Először megcsináljuk a krémet. A tejet a cukorral és a vaníliával (én először félbevágom, kikaparom a belsejét, és a rúddal együtt a tejbe rakom, a rudat később kivesszük!!) felrakjuk egy nagy lábasba melegedni, és addig a grízt a tojással és a 2 tojássárgájával jól elkeverjük.
  2. Ha melegszik már a tej, a grízes masszát lassanként belekeverjük. Majd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha készen van, 2 ek vajat teszünk bele, jól elkeverjük, és folpackkal lefedjük (hogy ne legyen szalonnás a teteje). Hagyjuk kihűlni. Addig előkészítjük a réteslapokat.
  3. A réteslapot legalább 2 órával a felhasználás előtt vegyük ki a mélyhűtőből! A 150 g margarint felolvasztjuk, és a nagy tepsit ecset segítségével kikenjük. Majd jöhetnek a réteslapok úgy, hogy fedjék egymást, és a tepsi szélére is fellógjon (mindegyiket megkenjük vajjal, ahogy rakjuk őket sorban). 6-8 lap kerüljön alulra!
  4. Ha kihűlt már a krém, ráöntjük a réteslapokra, és szépen elegyengetjük. A tepsire felnyúló réteslapokat ráhajtjuk a krémre, majd jöhet a felső réteg (6-7 lap). Ezeket is egymásra lógva rakjuk rá, és szintén megkenegetjük a vajjal. A széleinél egy villa segítségével hajtsuk le a felálló réteslapokat. A maradék vajat a tetejére öntjük. A tetejét késsel kockákra, rombuszokra, ki mire szeretné, vágja (az alját ne !!!).
  5. 180 fokon kb. 1 óra alatt megsütjük. Majd megvárjuk, amíg kihűl, és akkor jön rá a forró szirup (ez fontos, a szirupos sütiknél mindig az egyiknek hidegnek, a másiknak forrónak kell lennie! Általában jobb, ha a szirup a forró.

Szirup

  1. Fél liter vizet, 700 g cukrot, 1 fahéjrudat és egy egész citromot a leve nélkül felteszünk főni.
  2. Kevergetjük, amíg nem forr, utána már nem szabad keverni, hanem csak 8 percig így főzzük.
  3. Egy merőkanál segítségével rákanalazzuk a hideg sütire az összes szirupot. Majd várunk, amíg kihűl az egész (a süti majd szépen beszívja a szirupot).
  4. A legjobb egy estére a hűtőbe hagyni, másnapra lesz a legfinomabb!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 36*37

Egy igazi görög, szirupos, NEM DIÉTÁS! édesség. Cserébe nagyon finom! A görög, török édességeket kedvelőknek kötelező!!! A görögök egyszerűen megőrülnek érte! És mivel elég tömény, legalább 15 embernek (nekem 20 kocka lett) elég.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

5 izgalmas opció Budapesten, ha nőnap alkalmából vacsorázni mennétek

Nem szeretem, mikor valaminek az ünneplését lesöprik az asztalról azzal a felkiáltással, hogy hát nem csak egy napon kell… Persze, hát élni is élünk egész évben, de azért a születésnapunkat megünnepeljük, nem? Ebből kiindulva, persze hogy nem csak nőnapon kell tisztelettel bánni a nőkkel, elismerni a munkájukat, de szerintem az, hogy ezt egész évre kiterjesztjük, és hogy egy adott napon feldobjuk egy kis extrával, tökéletesen megfér egymás mellett. Ezért most, a nemzetközi nőnap alkalmából ajánlunk öt izgalmas éttermet Budapesten, ahol méltó módon lehet ünnepelni.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!