Főzött tésztás pogácsa
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 13% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
464
kcal
- 13% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
1856
kcal
- 13% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1123.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 605 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 301 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 290 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 190 micro
Összesen
464
kcal
- 13% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.2 g
Zsír
-
Összesen 113.1 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 663 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4492.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 1044 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 824 mg
-
Nátrium 2420 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 188.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1203 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 140 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 469 mg
-
Retinol - A vitamin: 1160 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 517 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 759 micro
Összesen
1856
kcal
- 13% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 591.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
244
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet a margarinnal és sóval felforraljuk.
- Amint forr, fokozatosan beletesszük a lisztet, és közben alaposan keverjük, hogy ne legyen csomós. A tészta szinte azonnal elválik az edény falától.
- Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük egyesével a 3 tojást, külön-külön jól elkeverve, majd a tésztát hagyjuk teljesen kihűlni.
- A hideg (!) tésztába tesszük a sajtot, és összedolgozzuk.
- Vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk, melyeket sütőpapírra helyezve jól előmelegített sütőbe teszünk.
- Megsütjük. Érdemes közben megnézni, hiszen ahány sütő, annyiféle időtartam...
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 237
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 36476
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 17.
Ajánló
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mivel mostanában nem állunk valami fényesen anyagilag - gondolom, nemcsak mi - kerestem receptet. Egy régi újságban találtam rá erre, és alig hittem el, hogy sütőpor, minden nélkül kell csinálni. No, de mit veszthetek, nekiálltam. Magam sem gondoltam volna, hogy 45 db pogácsa lesz, nem száraz, hanem nagyon finom, puha. Hogy miképp áll el másnapig, nem tudtam meg, mert a párom úgy, ahogy volt, megette.