r
Nosalty Logó

Főzött tésztás pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Főzött tésztás pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 464 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1856 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1123.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 464 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4492.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    1044 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    824 mg
  • Nátrium
    2420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 1856 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a margarinnal és sóval felforraljuk.
  2. Amint forr, fokozatosan beletesszük a lisztet, és közben alaposan keverjük, hogy ne legyen csomós. A tészta szinte azonnal elválik az edény falától.
  3. Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük egyesével a 3 tojást, külön-külön jól elkeverve, majd a tésztát hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A hideg (!) tésztába tesszük a sajtot, és összedolgozzuk.
  5. Vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk, melyeket sütőpapírra helyezve jól előmelegített sütőbe teszünk.
  6. Megsütjük. Érdemes közben megnézni, hiszen ahány sütő, annyiféle időtartam...
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 237
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 36476
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 17.

Ajánló

 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel mostanában nem állunk valami fényesen anyagilag - gondolom, nemcsak mi - kerestem receptet. Egy régi újságban találtam rá erre, és alig hittem el, hogy sütőpor, minden nélkül kell csinálni. No, de mit veszthetek, nekiálltam. Magam sem gondoltam volna, hogy 45 db pogácsa lesz, nem száraz, hanem nagyon finom, puha. Hogy miképp áll el másnapig, nem tudtam meg, mert a párom úgy, ahogy volt, megette.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...