Fondant - pillecukor, glükózszirup nélkül
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nassoló Naplopó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 93% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
345
kcal
- 1% Fehérje
- 93% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
4128
kcal
- 1% Fehérje
- 93% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 5% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Foszfor
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 1 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.8 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 4.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
345
kcal
- 1% Fehérje
- 93% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 5% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Foszfor
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 40.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 3 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1041.1 g
-
Cukor 1039 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 58.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
4128
kcal
- 1% Fehérje
- 93% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 5% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Foszfor
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 1 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.1 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 5.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
369
kcal
Elkészítés
- Átszitáljuk a porcukrot, és felét egy tálba tesszük, mélyedést készítünk bele.
- A vízben elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük. Beletesszük a mézet és a margarint, majd mindhármat összemelegítjük, hogy elolvadjanak, és elkeveredjenek egymással.
- A porcukor közepén lévő mélyedésbe öntjük a folyadékot, majd fakanállal elkeverjük.
- Kis adagokban, fokozatosan a másik adag átszitált porcukorból teszünk hozzá, és ha már nem tudjuk fakanállal keverni, kézzel gyúrjuk tovább. Kis adag porcukor, gyúrás, porcukor, gyúrás, ... Akkor kész, amikor már nem ragacsos, de puha, és sima felülete. Ha megvan az ideális állaga, tapintása, még néhány percig gyúrjuk.
- Folpackba, majd egy zacskóba tesszük, és minimum 6 órát, de akár több napot is szobahőmérsékleten pihentetjük.
- Felhasználáskor újra átgyúrjuk. Ha keménynek éreznék, margarinos kézzel lágyíthatunk rajta.
- Keményítővel meghintett deszkán, 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, és felhasználásra kész.
- Receptkönyvben: 724
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 66297
- Feltöltés dátuma: 2011. március 29.
Ajánló
Most, hogy kipróbáltam a frissen rendelt ételfesték-géleket, méz helyett glükózszirupot használtam, mert itt termett hirtelen 5 liter.:) Hát gyorsabban keményedő, morzsálódó masszám lett. Mézzel ajánlom elkészíteni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nassoló Naplopó
17 recept
Már nagyon rég kerestem olyan fondant receptet, amibe nem kell glükóz szirup, glicerin, pillecukor. Ezzel a recepttel azt kaptam, amit vártam, és nagyon jó volt vele dolgozni! Ennél maradok, és ajánlom másnak is. A lelőhelye ITT.