Florentin-szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szabolcsi Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
45g margarin323 kcal
-
23g porcukor87 kcal
-
10 kcal
-
14g tojás17 kcal
A tetejére
-
32 kcal
-
24 kcal
-
24 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
13g méz38 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
38g mandulapehely221 kcal
A díszítéshez
-
25g tortabevonó137 kcal
Összesen
1415
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
180g margarin1291 kcal
-
90g porcukor348 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
A tetejére
-
129 kcal
-
97 kcal
-
97 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g méz152 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
150g mandulapehely885 kcal
A díszítéshez
-
100g tortabevonó546 kcal
Összesen
5664
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
23.8g finomliszt87 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
14.3g margarin102 kcal
-
7.1g porcukor28 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
4.4g tojás5 kcal
A tetejére
-
10 kcal
-
8 kcal
-
2.4g kandírozott meggy8 kcal
-
9.9g habtejszín29 kcal
-
4g vaj28 kcal
-
4g méz12 kcal
-
4g porcukor15 kcal
-
11.9g mandulapehely70 kcal
A díszítéshez
-
7.9g tortabevonó43 kcal
Összesen
448
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.5 g
Zsír
-
Összesen 85.5 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 912.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 412 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.5 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 55.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 561 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 534 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 323 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
1415
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78 g
Zsír
-
Összesen 342.1 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 155 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3649.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 756 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 641 mg
-
Foszfor 1650 mg
-
Nátrium 438 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 597.8 g
-
Cukor 331 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 222.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2245 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 55 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 184 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 308 mg
-
Retinol - A vitamin: 2138 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1293 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 341 micro
Összesen
5664
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 289.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 17.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
448
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A tetejére
-
4 dkg kandírozott narancshéj
-
3 dkg kandírozott citromhéj
-
3 dkg kandírozott meggy
-
1.3 dl habtejszín
-
5 dkg vaj
-
5 dkg méz
-
5 dkg porcukor
A díszítéshez
-
10 dkg tortabevonó
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet összeelegyítjük a sóval, a sütőporral, majd eldolgozzuk az apró kockára vágott margarinnal.
- Hozzáadjuk a por- és vaníliás cukrot, a tojást és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Cipót formálva belőle, fóliában a hűtőben kb. 1/2 órát pihentetjük.
- Amíg a tészta pihen, a tejszínt, a vajat, a mézet és a porcukrot összeforraljuk, majd belekeverjük a cukrozott gyümölcsöket, a mandulát és hagyjuk hűlni.
- A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 30 x 40 cm-es tepsit (sütőlapot).
- A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és a tepsibe fektetjük, széleit egyenesre igazgatjuk. Egyenletesen elkenjük rajta a masszát, és középső magasságon tűpróbáig kb. 10 - 12 perc alatt megsütjük. (Amikor kivesszük a sütőből, ne ijedjünk meg, mert a teteje egy picit "rotyog".) A tésztánk legyen megsülve.
- Hagyjuk kihűlni. Ezután a széleit egyenesre, majd utána kb. 2 x 5 cm-es darabokra felvágjuk.
- A csokit vízfürdő felett megolvasztjuk, majd a sütik két végét picit belemártjuk. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
- Fém dobozban, sütőpapírral a rétegek között egy hétig biztosan eláll. (Hogy tovább is, azt még nem sikerült kitapasztalni.)
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 203
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 44
- Össznézettség: 39923
- Feltöltés dátuma: 2010. december 13.
Ajánló
Ha a tetejére piros és zöld színű cukrozott gyümölcsöket választunk, lehet az adventi készülődés vagy a karácsony egyik sütije.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Szabolcsi Ildikó
20 recept
Ez a receptet egy nőknek szóló lapban olvastam. :-) Látványra szerintem csodás, az íze pedig...:-)