r
Nosalty Logó

Florentin-szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szabolcsi Ildikó
Florentin-szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 1415 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 5664 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 448 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    912.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1415 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    342.1 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    155 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3649.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    756 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    1650 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    597.8 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2138 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1293 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 5664 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 448 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összeelegyítjük a sóval, a sütőporral, majd eldolgozzuk az apró kockára vágott margarinnal.
  2. Hozzáadjuk a por- és vaníliás cukrot, a tojást és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Cipót formálva belőle, fóliában a hűtőben kb. 1/2 órát pihentetjük.
  3. Amíg a tészta pihen, a tejszínt, a vajat, a mézet és a porcukrot összeforraljuk, majd belekeverjük a cukrozott gyümölcsöket, a mandulát és hagyjuk hűlni.
  4. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 30 x 40 cm-es tepsit (sütőlapot).
  5. A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és a tepsibe fektetjük, széleit egyenesre igazgatjuk. Egyenletesen elkenjük rajta a masszát, és középső magasságon tűpróbáig kb. 10 - 12 perc alatt megsütjük. (Amikor kivesszük a sütőből, ne ijedjünk meg, mert a teteje egy picit "rotyog".) A tésztánk legyen megsülve.
  6. Hagyjuk kihűlni. Ezután a széleit egyenesre, majd utána kb. 2 x 5 cm-es darabokra felvágjuk.
  7. A csokit vízfürdő felett megolvasztjuk, majd a sütik két végét picit belemártjuk. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. Fém dobozban, sütőpapírral a rétegek között egy hétig biztosan eláll. (Hogy tovább is, azt még nem sikerült kitapasztalni.)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 39923
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 13.

Ajánló

Ha a tetejére piros és zöld színű cukrozott gyümölcsöket választunk, lehet az adventi készülődés vagy a karácsony egyik sütije.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Florentin-szelet
Szabolcsi Ildikó 20 recept

Ez a receptet egy nőknek szóló lapban olvastam. :-) Látványra szerintem csodás, az íze pedig...:-)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...