r
Nosalty Logó

Fetás-rukkolás spagetti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
blanchetyler
Fetás-rukkolás spagetti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

653
Kalória
26.6g
Fehérje
107.8g
Szénhidrátok
13.5g
Zsír
322.5g
Víz
44.5g
Koleszterin
8.5g
Rost
14.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3033.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    2001 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    322.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    921 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    41685 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3033.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    2001 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    322.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    921 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    41685 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    8684 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

  1. Tegyünk fel vizet főni egy közepes méretű fazékban, legalább 2 liter vizet és egy teáskanál sót számoljunk rá! Ne tegyünk olajat a vízbe, így ugyanis nem tud majd kellően megtapadni a szósz a tésztán.
  2. Öntsük a passzírozott paradicsomot egy kis lábasba, és sózzuk addig, amíg nem lesz a szósz kellemesen sós (kb. egy nagyobb csipet). Őröljünk bele színes borsot, és forraljuk fel folyamatos kevergetés mellett.
  3. Ha felforrt a szósz, vegyük kicsire a lángot, és tegyünk rá fedőt, ügyelve arra, hogy a keletkező gőz egy kis résen kiáramolhasson. Hagyjuk, hogy magától kifője a levét.
  4. Közben ha felforrt a víz, tegyük fel a spagettit főzni. A tésztát ne törjük ketté, hanem egyszerűen lógassuk bele a forró vízbe, majd ha megpuhult, csúsztassuk az egészet a vízbe. Kb. 7-8 perc alatt főzzük al dente-re. Ha ez kész, a szósz alatt is elzárhatjuk a gázt.
  5. Forgassuk össze a leszűrt, alaposan lecsöpögtetett tésztát a szósszal és a friss rukkolával, majd morzsoljuk a tetejére a feta sajtot. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Soha nem voltam egy nagy tésztás, de egyik nap megszállt az ihlet, és a hűtő tartalmából összedobtam egy nagyon egyszerű spagettit. Az első falatnál elvesztem, a szerelem pedig azóta sem múlt el. A forró paradicsomszósszal lággyá olvad a feta, és mindez kiegészül a rukkola ropogósságával, megunhatatlan ízkombináció. Imádom benne, hogy nagyon hamar megvan, és nincs vele sok macera, pár kevergetés, és fő magától. Aki megkóstolja, rögtön a rabja lesz, az én pluszkilóimról legalábbis biztosan ez a tészta tehet. :) Fontos, hogy a más néven "passata" nevű passzírozott paradicsomból készítsük, semmiképp ne a sűrített változatból. Ebből van jobb is, rosszabb is, az a tapasztalatom, hogy az üvegessel nem lőhetünk mellé, az biztosan elég sűrű és nem "vizes". 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!