Fenyőmaggal grillezett kecskesajt dióolajos salátával
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
100g kecskesajt364 kcal
-
25g fenyőmag168 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
100g salátakeverék13 kcal
-
2g dióolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
200g kecskesajt728 kcal
-
50g fenyőmag337 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
200g salátakeverék26 kcal
-
4g dióolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
43.3g kecskesajt158 kcal
-
10.8g fenyőmag73 kcal
-
1.7g olívaolaj15 kcal
-
43.3g salátakeverék6 kcal
-
0.9g dióolaj8 kcal
-
0g só0 kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 26.4 g
Zsír
-
Összesen 53.2 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1428.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 337 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 552 mg
-
Nátrium 421 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 141.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 573 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 121 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 401 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2068 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1225 micro
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 52.7 g
Zsír
-
Összesen 106.3 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2857.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 674 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 210 mg
-
Foszfor 1104 mg
-
Nátrium 841 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 283.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 242 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 802 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4137 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2451 micro
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 618.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 239 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 895 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 530 micro
Hozzávalók
-
20 dkg kecskesajt
-
1 ek olívaolaj
-
1 teáskanál dióolaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A kecskasajtotkb.másfélujjnyi vastag szeletre vágjuk és kisméretű pogácsaszaggatóval 6 db korongot formázunk belőle. Tipp: ha kevesebb "gyártási hulladékot" szeretnénk a szánkban eltüntetni :) akkor háromszögre vagy téglalapra is vághatjuk.
- Megkenjük pici sóval elkevert olivaolajjal (hogy jobban ragadjon rá a mag), majd durvára őrölt fenyőmagba nyomkodjuk. Jó alaposan nyomkodjuk bele a fenyőmagba. (Én a két tenyerem között is összenyomkodtam.)
- Felhevített, pici olajjal kikent vastag aljú serpenyőben lassú tűzön mindkét oldalát megsütjük.
- Kevés sóval ízesített, dióolajos salátával kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 210
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11042
- Feltöltés dátuma: 2011. február 18.
Ajánló
Fenyőmag híján készíthető kesudióval, sima dióval is, mindegyiknek más és más lesz az ízvilága. Sőt, akár juhsatból is készíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A kecskesajt olyan étel, amit valaki vagy szeret, vagy meg nem enné semmi pénzért. Középút nincs.:) Na jó, van olyan, amit annyira én sem szeretek, mert konkrétan akolszaga van neki. Grillezve (is) nagyon finom, viszont igazándiból még sosem sikerült úgy megsütnöm, hogy ne lettek volna gondok a halmazállapotával, általában amőbaformát öltött, imitt-amott elfolyt, stb. Aztán kitaláltam, hogy mi lenne, ha bevonnám valamivel (persze nyilván nem panírral...). Most aprított fenyőmaggal készítettem, amint a képen is látszik, nem mászott el semerre, megtartotta a formáját, persze ez attól is függ, milyen a kecskasajtunk. Ehhez az ételhez félkemény sajtra van szükség. Tudom, nem győzöm elégszer hangsúlyozni, de ez is egy "rendkvül bonyolult" és "időigényes" étel, viccet félretéve, 10 percbe sem tart elkészíteni és a végeredmény maga a csoda.