r
Nosalty Logó

Eszterházy-torta mascarponekrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DiaNatura
Eszterházy-torta mascarponekrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

​A krémhez

​A díszítéshez

Összesen 575 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

​A krémhez

​A díszítéshez

Összesen 4590 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

​A krémhez

​A díszítéshez

Összesen 288 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 575 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.8 g

Zsír

  • Összesen
    264.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3608.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    861 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    1484 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    942 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1512 micro
Összesen 4590 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A tésztához

​A krémhez

​A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet elkeverjük az agave sziruppal és a vaníliás cukorral, majd sűrű pudingotfőzünk belőle. Ha kihűlt, alaposan elkeverjük a mascarpone krémmel /botmixerrel szép egyenletes állagot kapunk/.
  2. A tojások fehérjéből ésaporcukor felébőlegy csipet sóval jó kemény habot verünk. A tojások sárgáját szintén habverővel kikeverjük a cukor másik felével addig, amíg kifehéredik. A tojáshabba óvatosan belekeverjük a sárgáját, a lisztet és a darált diót, én ehhez egy spatulát használtam.
  3. Ezután egysütőpapírt akapcsos tortaforma közéfogatunk, vékonyan vajazzuk, és a tésztát 1-1,5cm vastagon elterítjük benne.4-szer 8-10 perc alatt 4vékony tésztalapot sütünk belőle /gázsütő 5-ös fokozat, tűpróba!/.
  4. A lapokatleválasztjuk a sütőpapírokról, a széleit levágjuk,és a kapcsos formába visszatéve a krémmel rétegezzük. A tetejére is ez a krém kerül.
  5. A darált diót elkeverjük az elmorzsolt tésztaszélekkel, és rászórjuk óvatosan a szélére. Végül a felolvasztott csokoládét 4-5 karikát formázvarácsorgatjuk a tetejére. Egy fogpiszkálóval a külső karikától befelé, majd a közepétőlkifelé váltakozva vonalakat húzunk a karikákba.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 28050
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DiaNatura 132 recept

Kislányom névnapjára Eszterházy tortát kért. A legtöbb recept szerint margarinnal vagy vajjal kell kikeverni a pudingot, de mivel mascarponéből volt itthon több, megpróbálkoztam vele. Nagyon-nagyon finom lett! :)

Hozzávalók

A tésztához

​A krémhez

​A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...