Erdei gyümölcsös joghurt bomba
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szintia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótaroládhoz
-
83g tojás104 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0g só0 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
6 kcal
-
4g rum9 kcal
A töltelékhez
-
50g málnalekvár139 kcal
A krémhez
-
21g porcukor81 kcal
-
6g zselatin21 kcal
-
113g gyümölcsjoghurt108 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
-
31 kcal
Összesen
1179
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótaroládhoz
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
23 kcal
-
16g rum37 kcal
A töltelékhez
-
200g málnalekvár556 kcal
A krémhez
-
84g porcukor325 kcal
-
25g zselatin84 kcal
-
450g gyümölcsjoghurt432 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
300g erdei gyümölcs mix123 kcal
Összesen
4714
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótaroládhoz
-
15.4g tojás19 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.7g rum2 kcal
A töltelékhez
-
9.3g málnalekvár26 kcal
A krémhez
-
3.9g porcukor15 kcal
-
1.2g zselatin4 kcal
-
21g gyümölcsjoghurt20 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
23.4g habtejszín68 kcal
-
6 kcal
Összesen
220
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 23 g
Zsír
-
Összesen 69.6 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 409 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 693.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 268 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.3 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 156.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 242 mg
-
Retinol - A vitamin: 459 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 370 micro
Összesen
1179
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 92.1 g
Zsír
-
Összesen 278.4 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 1635 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2772.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 581 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 1074 mg
-
Nátrium 832 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 433.1 g
-
Cukor 307 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 624.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1860 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 967 mg
-
Retinol - A vitamin: 1835 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 300 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1479 micro
Összesen
4714
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
220
kcal
Hozzávalók
A piskótaroládhoz
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 csipet só
-
5 evőkanál finomliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 ek rum
A töltelékhez
-
20 dkg málnalekvár
A krémhez
-
12 ek porcukor
-
25 g zselatin
-
5 dl habtejszín
-
300 g erdei gyümölcs mix
Elkészítés
A piskótaroládhoz
- Előmelegítjük a sütőt. A gáztepsit kibéleljük sütőpapírral.
- Elkészítjük a csíkos piskótaroládot: a tojásfehérjét habbá verjük, a sárgákat cukorral, sóval habosra keverjük, majd hozzácsurgatjuk az olajat. A fehérjehabra öntjük a cukros tojássárgáját, rákanalazzuk a lisztet és egy lyukas fakanállal, óvatosan összeforgatjuk. A tésztát megfelezzük, egyik felébe kakaóport és rumot keverünk. Külön nyomózsákba töltjük a kétféle tésztát. A sütőpapírral bélelt tepsi egyik oldalánál indulva, a sárga tésztából egy csíkot húzunk. Ugyanakkora helyközt hagyunk, mint amilyen vastag a piskótacsík és egy újabb csíkot nyomunk. Így folytatjuk mindaddig, amíg a tepsi másik oldalára érünk. A közöket kitöltjük a kakaós piskótatésztával. Sütőbe toljuk, középső fokozaton 30 perc alatt készre sütjük.
- Amíg sül a piskóta, elkészítjük a joghurtkrémet: a zselatint elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a gyümölcsjoghurtot, a citrom reszelt héját és felmelegítjük. Forralni nem szabad! Hűlni hagyjuk. Ezután hozzákeverjük a habtejszínt és a krémet hűtőbe tesszük.
- Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e piskóta. Egy konyharuha segítségével, még melegen feltekerjük úgy, hogy a csíkok hosszanti irányban fussanak a roládon. Hűlni hagyjuk.
- Miután kihűlt a piskóta, kigöngyöljük, eltávolítjuk róla a sütőpapírt. Megkenjük málnalekvárral, visszatekerjük és vékonyan felszeleteljük.
- Frissen tartó fóliával borítunk egy tálat, az oldalát kibéleljük piskótaszeletekkel. Megtöltjük a joghurtkrémmel, végül ráegyengetjük az ízlésünk szerint cukrozott gyümölcsöt. A maradék piskótaszeletekkel borítjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- Tálalás előtt tortatányérra borítjuk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 539
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 117097
- Feltöltés dátuma: 2009. január 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szintia
89 recept
Ezt a tortát még Erzsébet napra készítettem az Anyukámnak!