r
Nosalty Logó

Epres barbi torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
B.Brigitta
Epres barbi torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A 2 db tésztához

A krémhez

1165
Kalória
12.2g
Fehérje
134.5g
Szénhidrátok
65.5g
Zsír
51.1g
Víz
311.3g
Koleszterin
1.7g
Rost
75.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A 2 db tésztához

A krémhez

Összesen 1165 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A 2 db tésztához

A krémhez

Összesen 13964 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A 2 db tésztához

A krémhez

Összesen 409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.5 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    578 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 1165 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146 g

Zsír

  • Összesen
    786.2 g
  • Telített zsírsav
    472 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    229 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    3735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10378.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    405 mg
  • Kálcium
    2554 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    4334 mg
  • Nátrium
    2800 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1614.5 g
  • Cukor
    909 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    613.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6930 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    1665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6813 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1422 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2561 micro
Összesen 13964 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 409 kcal

Elkészítés

A 2 db tésztához

  1. A keverőtálba tesszük az 5 db tojást, és hozzáöntjük a 25 dkg cukrot. Magas fokozaton mixerrel jól elkeverjük, majd beleszitáljuk a 35 dkg sütőporos lisztet. Lassú fokozatra kapcsoljuk a mixert, majd beleöntjük a kb. 0,5 dl tejet.
  2. Mikor már jól összekeveredtek a hozzávalók, tesszük bele a nagyon puha vajat, és a maximum fokozaton keverjük kb. 5 percig.
  3. 19 cm-es tortaformába öntjük. Megsütjük előmelegített sütőben. Tovább kell sütni, mint a szokásos piskótákat.
  4. Mikor megsült, 5 percre hagyni kell hűlni a formában, ezután borítjuk ki belőle. (Az egyik tésztát kuglóf formába sütöttem, hogy meglegyen a ruha esése, majd sütöttem egy sima kapcsos formásat is.)
  5. A krémhez a 2 eperpudingot megfőzzük 0,5 l tejben a 20 dkg cukorral, mikor kihűlt a puding, belekeverjük a puha vajat. Ugyanígy készítjük el a vaníliás krémet is.
  6. A tésztát 2-2 fele vágjuk, és felváltva kenjük a krémmel. Kívül is bevonjuk, majd ha szeretnénk, rátesszük a marcipán és a dekorációt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Marcipán nélkül, szerintem így is szép lett. Hatalmas torta lesz belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!