r
Nosalty Logó

Egyszerű citromtorta piskótából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Egyszerű citromtorta piskótából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A citromkrémhez

Összesen 326 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A citromkrémhez

Összesen 3909 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A citromkrémhez

Összesen 290 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 326 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    244.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2196.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    976 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    380.7 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    591.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2745 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    1331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2617 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1529 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2240 micro
Összesen 3909 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A citromkrémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Kivajazunk, és -lisztezek egy csatos tortaformát, félretesszük.
  2. Egy tálban robotgépel felverjük a tojásfehérjét a cukorral, majd a tojássárgával.
  3. Utána óvatosan széles fejű fakanálal beleforgatjuk a lisztet.
  4. Majd beleöntjük a csatos tortaformába, és előmelegített sütőben megsütjük tűpróbáig.
  5. A citromkrémhez egy tálba belereszeljük a citromok héját, és belecsavarjuk a levét, majd hozzárakjuk a porcukrot és a négy tojást. Összekeverjük, majd vízgőz fölött robotgéppel addig keverjük, amíg besűrűsödik. Félrerakjuk, hogy kihűljön. Ha kihűlt, robotgéppel apránként belekeverjük a margarint.
  6. Amint megsült a piskóta, és kihűlt, kettévágjuk, és megkenjük a krémmel, majd díszítjük citromdarabokkal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 161
  • Össznézettség: 67690
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 11.

Ajánló

Bármilyen összejövetelre ajánlom

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha nem várjuk meg, hogy kihűljön a krém, és úgy keverjük bele a margarint, folyós lesz a krém.

Hozzávalók

A piskótához

A citromkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...