Dobos-torta öt lapból
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
32g tojás40 kcal
-
12g cukor45 kcal
-
4g margarin27 kcal
-
12g finomliszt42 kcal
A krémhez
-
18g tojás23 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
6 kcal
-
3 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
A karamellhez
-
17g cukor65 kcal
Összesen
556
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
385g tojás484 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
45g margarin323 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
A krémhez
-
220g tojás277 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
68 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
A karamellhez
-
200g cukor774 kcal
Összesen
6676
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
21.2g tojás27 kcal
-
7.7g cukor30 kcal
-
2.5g margarin18 kcal
-
7.7g finomliszt28 kcal
A krémhez
-
12.1g tojás15 kcal
-
11g porcukor43 kcal
-
13.7g vaj98 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
11g étcsokoládé60 kcal
A karamellhez
-
11g cukor43 kcal
Összesen
368
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 342.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.7 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 245 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 240 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 231 micro
Összesen
556
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.2 g
Zsír
-
Összesen 357.8 g
-
Telített zsírsav 189 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 116 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 2534 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4107.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 227 mg
-
Kálcium 536 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 543 mg
-
Foszfor 1900 mg
-
Nátrium 847 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 800.7 g
-
Cukor 648 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 472.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2934 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 437 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 304 micro
-
Kolin: 1635 mg
-
Retinol - A vitamin: 2875 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 722 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2777 micro
Összesen
6676
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
368
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
7 db tojás
-
14 dkg cukor
-
4.5 dkg margarin
-
14 dkg finomliszt
A krémhez
-
4 db tojás
-
20 dkg porcukor
-
25 dkg vaj
-
3 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg étcsokoládé
A karamellhez
-
20 dkg cukor
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük. A fehérjét a maradék cukorral habbá verjük. A két masszát egymásba forgatjuk, és közben a lisztet is beleszitáljuk, az olvasztott margarint belecsurgatjuk.
- Tepsi hátoldalára sütőpapírt fektetünk, egy tortakarikát körberajzolunk, és erre a körre rásimítjuk a tészta egyötödét. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha légkeveréssel csináljuk, egyszerre két lapot is süthetünk. Ha kész, késsel alávágunk, félretesszük hűlni, és a többit is megsütjük.
- A krémhez a tojásokat fele porcukorral kézi vagy gépi habverővel keverve sűrűre főzzük. Majd időnként megkeverve kihűtjük.
- A vajat (lehet margarinnal is,de vajjal az igazi) a maradék porcukorral, a kakaóval meg a vaníliás cukorral habosra keverjük. A kihűlt cukros tojást robotgéppel felverjük, és a vajas krémhez adjuk. Az olvasztott csokit is belecsurgatjuk.
- A krémmel megkenünk négy lapot, annyit hagyva ,hogy a torta oldalára és tetejére krémrózsának jusson. Hidegre tesszük dermedni. Annyi krémrózsát nyomjunk, amennyi szeletesre akarjuk a tortát.
- A karamellhez a cukrot lábasba szórjuk,és kis lángon, kevergetve aranysárgára olvadásig pirítjuk. Lassan folyatva az utolsó lapra öntjük, és közben nagyon gyorsan elkenjük hosszú nyelű késsel. Egy másik olvasztott vajas kés már legyen odakészítve, ezzel gyorsan bejelöljük a szeletek helyét. Ha végeztünk, már át is vághatjuk, de lényeg, hogy gyorsan legyenek a szeletek bejelölve, mert utána már erősen törik a karamell.
- A cikkeket a krémrózsákra támasztva a tortára rakjuk.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 119
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 32548
- Feltöltés dátuma: 2012. január 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Szülinapra készült a páromnak, miután kipuhatoltam, hogy ez volt gyerekkorában a kedvence. Körülbelül két óra múlva, amikor a tortakészítés felénél jártam, arra gondoltam kár, hogy nem a gyümölcstorta volt a kedvence... :) Nekem csak öt lap sikerült, mert véletlenül kevesebb tojás volt itthon.