Dobos rolád
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 13% Zsír
A karamellhez
A tésztához (2 rúd)
-
88g tojás111 kcal
-
32g finomliszt116 kcal
-
32g cukor124 kcal
A rokokkó krémhez
Összesen
772
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 13% Zsír
A karamellhez
A tésztához (2 rúd)
-
880g tojás1107 kcal
-
320g finomliszt1165 kcal
-
320g cukor1238 kcal
A rokokkó krémhez
-
100g cukrozatlan kakaópor228 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
171 kcal
-
500g tej280 kcal
-
250g margarin1793 kcal
Összesen
7728
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 13% Zsír
A karamellhez
A tésztához (2 rúd)
-
30.5g tojás38 kcal
-
11.1g finomliszt40 kcal
-
11.1g cukor43 kcal
A rokokkó krémhez
-
3.5g cukrozatlan kakaópor8 kcal
-
6.9g cukor27 kcal
-
1.6g vaníliás pudingpor6 kcal
-
17.3g tej10 kcal
-
8.7g margarin62 kcal
Összesen
268
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 30.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 632.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.2 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 69.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 329 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 235 mg
-
Retinol - A vitamin: 316 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 399 micro
Összesen
772
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 165.5 g
Zsír
-
Összesen 302.3 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 130 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 77 g
-
Koleszterin 2881 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6324.9 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 366 mg
-
Kálcium 1197 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 672 mg
-
Foszfor 2633 mg
-
Nátrium 1394 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1141.7 g
-
Cukor 794 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 694.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3287 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 635 micro
-
K vitamin: 238 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 486 micro
-
Kolin: 2353 mg
-
Retinol - A vitamin: 3159 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1525 micro
-
β-crypt 70 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3994 micro
Összesen
7728
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.6 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
268
kcal
Hozzávalók
A karamellhez
A tésztához (2 rúd)
-
16 db tojás
-
320 g finomliszt
-
320 g cukor
A rokokkó krémhez
-
100 g cukrozatlan kakaópor
-
200 g cukor
-
500 ml tej
-
250 g margarin
Elkészítés
A karamellhez
- Az alapanyagokat előkészítjük, ha kell, akkor a lisztet átszitáljuk, a tojásokat (a szalmonellafertőzés miatt) hipós vízben alaposan megmossuk, kettéválasztjuk.
- A tojások sárgájához hozzáadjuk a cukor 2/3-át, majd habosra verjük. Akkor jó a hab, hogyha szép világos-élénk sárga lesz a színe.
- Ezután egy csipet sóval a tojások fehérjéjét félkeményre verjük, hozzáadjuk a maradék (1/3) cukrot, majd kemény habbá verjük.
- Ezután a sárgájás habot óvatosan belekeverjük a fehérjehabba, ügyelve, hogy ne törjük össze, majd óvatosan belekeverjük a lisztet is.
- Egy sütőlemezre lerakott sütőpapírra öntjük a masszát, majd spatulával (vagy késsel) egyenletesen eloszlatjuk a tésztát téglalap alakúra. Készre sütjük.
- Elkészítjük a tölteléket (rokokkó krém): A tejet feltesszük főni, a krémport egy kevés (kb 1-2dl) tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejhez, készre főzzük, kihűtjük.
- A margarint robotgéppel elkezdjük összedolgozni a cukorral, kakaóporral, és a lehűtött krémmel.
- A karamellhez a cukrot egy edényben megkaramellizájuk, a végén a citrom levét belenyomva világosítjuk a színét.
- Az egyik tésztára kiborítjuk, spatulával egyenletesen elegyengetjük, majd rögtön egyenlő (kb. 2 ujjnyi) vastagságúra vágjuk.
- Fontos, hogy a karamellt csak a rolád feltekerése után kezdjük el készíteni, mivel a felszeletelt karamelles tésztalapokat még hajtani is kell ívesen, hogy a roládra rá lehessen helyezni!!
- Összeállítjuk úgy, hogy a tészta széleit levágjuk (fontos!), a krémmel megkenjük ízlés szerinti vastagságban, majd a tekerési kiindólóponthoz a levágott végeket hosszan felhelyezzük (ne maradjon üres rész a rolád közepén). Feltekerjük, majd most készítjük el a karamellt, és ráhelyezzük a roládra.
- Hagyjuk lehűlni hűtőben kb. 3órát.
- Majd forróvízbe mártott késsel felszeleteljük!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 168
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 27260
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 08.
Ajánló
Desszertként ajánlom Tokaji Furminttal. Ízbomba!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A cukrásztanárnő, aki megmutatta még tavaly az iskolában, hogy kell a karamellt eloszlatni a tésztán, enyhén megégette magát. Mert ugye ne felejtsük el, hogy a karamellák 180-250°C-ig melegednek. Ezek persze különböző tipusúak. A lényeg, hogy a tanárnő szentségelt mindent, mindenkit. Vigyázzanak magukra, mikor ezt elkészítik. Nehogy így járjanak :D