r
Nosalty Logó

Diós krémes sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós krémes sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 1154 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 6928 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    64.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1138.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.6 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 1154 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.2 g

Zsír

  • Összesen
    385.8 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    149 g
  • Koleszterin
    1252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6828.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1511 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    661 mg
  • Foszfor
    3058 mg
  • Nátrium
    1391 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    789.5 g
  • Cukor
    619 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1486 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    435 micro
  • Kolin:
    867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1461 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1302 micro
Összesen 6928 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 392 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgákat habosra keverjük20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel.
  2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk.
  3. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük.
  4. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.
  5. A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk.
  6. A megsült tészta tetejét meglocsoljuk a rummal és megkenjük a krémmel. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, míg a tetején a krém meg nem szilárdul. Ekkor rákenjük az olajjal elkevert olvasztott tortabevonót.
  7. Hűtőben tárolandó!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1805
  • Tegnapi nézettség: 40
  • 7 napos nézettség: 350
  • Össznézettség: 429234
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vettem egy Csábító sütemények című szakácskönyvet. Ebből készült ez a sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...